Home

Achtergrond 4 reacties

"Meer veehandel in 2010"

Vee-exporteurs verwachten volgend jaar meer internationale vraag naar dieren.

Dat heeft directeur en eigenaar Nammen Schaap van het gelijknamige exportbedrijf in Dronrijp tegen het Friesch Dagblad gezegd.

De melkprijzen zijn de laatste maanden licht gestegen. Als ze de komende maanden verder stijgen, zal de vraag weer aantrekken. Schaap verwacht dat vooral export naar Oost-Europese landen als eerste stijgt. "Die landen kunnen nog lang niet in hun eigen behoefte voorzien. Daarom zal daar snel meer vraag naar vaarzen zijn, wanneer de melkprijs verder stijgt", zegt Schaap in de Friese krant.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  john

  dat heet vraag en aanbod, gert.
  wen er maar aan!

 • no-profile-image

  wim

  Met het verdwijnen van de veemarkten is de veehandel ook verdwenen.Vroeger was voor elk dier een koper te vinden tegen woordig alleen waar vraag naar is.
  Is er geen vraag voor export of noem maar op, dan blijft de veehouder ermee zitten mocht er toch nog een gaatje te vinden zijn dan is de prijs wel zo belachelijk dat als je het dier niet had gehad meer verdiend had.
  Ik denk of weet wel zeker dat iedere veehandelaar wel merkt dat de hobby boeren de vet weider de jongvee opfokker aan het verdwijnen zijn. Dit waren in het verleden adressen waar je zo nu en dan dieren aan kwijt kon.
  Ik denk daarom ook dat wat er in de toekomst voor de export voor handen is afhangt van wat er op de melkveebedrijven over is, word de mestwetgeving aangescherpt zal dat niet veel zijn.

 • no-profile-image

  gert

  Een aantal jaren kun je de vaarzen aan de straatstenen niet kwijt,dan ineens is er weer flinke vraag,hoe moet een veefokker hier mee omgaan ?

 • no-profile-image

  gerrie

  Goede zaak" vrije" handel. Komen er terminste weer veehandelaren op de dam.

Of registreer je om te kunnen reageren.