Home

Achtergrond

Meer dan honderd doden door inferno in Perm

Zeker 102 mensen zijn gisteravond in de Russische stad Perm om het leven gekomen door een vuurwerkexplosie en een daarop volgende brand in een uitgaansgelegenheid.

Daarnaast meldden de plaatselijke hulpdiensten 134 gewonden van wie er bijna tachtig ernstig aan toe zijn. Volgens persbureaus in Rusland explodeerde rond 23.15 uur lokale tijd een vuurpijl in de bar, waarna een brand uitbrak. De meeste slachtoffers zouden om het leven zijn gekomen door rookvergiftiging.

Op het moment van de ontploffing zouden zich zo'n tweehonderd personen hebben bevonden in de Lame Horse (Kreupele Paard) bar. Het ging vooral om personeelsleden en hun vrienden en familie. Zij vierden het acht-jarig bestaan van de kroeg, die in het centrum van de stad is gevestigd.

Ongeveer zeventig mensen werden naar het ziekenhuis gebracht. Een aantal van hen kampt met ernstige brandwonden en de kans dat het dodental nog verder op gaat lopen, is groot.

Lokale overheidsfunctionarissen sloten de mogelijkheid van een terreuraanslag vrijwel direct uit. "Het ongeval is veroorzaakt doordat de instructie voor het aansteken van het vuurwerk niet is gevolgd'', aldus Vladimir Markin van het Openbaar Ministerie.

De stad ligt in de buurt van het Oeralgebergte en telt ongeveer 1,3 miljoen inwoners. Perm ligt meer dan duizend kilometer ten oosten van de hoofdstad Moskou.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.