Home

Achtergrond

Markt voor leliebollen trekt aan

De handel in leliebollen lijkt zich te ontworstelen aan de negatieve resultaten die tot op heden werden geboekt.

Inmiddels is, met uitzondering van de Noord-Oost Polder, de oogst van de LA's en Aziaten vrijwel achter de rug en wordt geconstateerd dat de restanten van die oogst voor hogere prijzen van de hand gaan dan in de voorverkoop het geval was. De witte cultivars, uitgezonderd, want daarvan staat de prijs nog steeds onder druk.

De afloop voor de LA's en Aziaten is positief, met dien verstande dat de bollen nu rond en boven de kostprijs worden verhandeld, ,daar waar ze vorig jaar er dik onder zaten. Dit betekent nog wel dat het voor de kweker nog altijd geen vetpot is. Hopelijk is het huidige beeld de opmaat naar een beter prijsniveau voor de oogst van 2010 waarvan op dit moment al de nodige orders worden genoteerd tegen rendabele prijzen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.