Home

Achtergrond

Markt voor Oriental-lelies stijgende

De markt voor Orienta-l en OT-leliebollen is stijgende.

Op dit moment wordt in de verschillende teeltgebieden nog hard gewerkt aan het binnenhalen en verwerken van de oogst en wordt er ook al volop geleverd. De oogst is overigens gewoon tot normaal met hier en daar een krapte in de dikke maten. Het prijsniveau is zoals gezegd stijgende met als voortrekkers in de markt het sortiment dat is bestemd voor het verre oosten die de rest een beetje mee omhoog trekt.

Op een enkele uitzondering na. Kijkend waar men nu staat, is te constateren dat de voorverkoop van Orientals en OT's op een niveau van kostprijs plus heeft plaatsgevonden en thans kan er van meerdere cultivars worden gezegd dat ze boven de kostprijs worden verhandeld, hetgeen een stuk beter is dan vorig seizoen. Dit vertaalt zich door in de voorverkoop oogst 2010 vooral voor het verreoostensortiment. Al met al een positieve tendens en dat heeft de leliesector ook hard nodig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.