Home

Achtergrond

Malaise bij de vrouwenploeg

Twee maanden voor het begin van de Olympische Winterspelen wordt duidelijk dat de Nederlandse schaatssters op de lange afstanden de aansluiting met de wereldtop dreigen kwijt te raken.

Na de wereldbekerontmoeting in Calgary is Nederland al nagenoeg zeker een olympische startplek op de 5000 meter kwijtgeraakt en worden de problemen bij de ploegachtervolging steeds groter.

De oranje-equipe van bondscoach Wopke de Vegt werd in de Canadese stad teleurstellend zesde, achter landen als Japan en Zuid-Korea. Door dat resultaat zakte de achtervolgingsploeg in het wereldbekerklassement naar de vierde plaats. En dat is niet onbelangrijk aangezien op basis van die ranglijst de loting wordt 'gestuurd' op de Spelen. Indien Oranje komend weekeinde in Salt Lake City niet weet op te klimmen naar de tweede positie, dan is de kans groot dat de ploeg al in de halve finale tegen topfavoriet Canada rijdt. En dus dreigt Nederland nu al een finaleplek in Vancouver te verspelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.