Home

Achtergrond

Loon beheerst overleg cao ambtenaren

De vakbonden in de publieke sector vinden dat de gemeenten, provincies en waterschappen het sociaal akkoord dat werkgevers, vakbeweging en kabinet in het voorjaar sloten, aan de laars lappen.

In de cao-onderhandelingen houden de werkgevers, overeenkomstig de lijn van het kabinet, in deze sectoren vast aan de nullijn. Volgens hen is er geen ruimte voor een structurele loonsverhoging. De bonden vinden dat zij daarmee afspraken over koopkrachtbehoud negeren.

De onderhandelingen over de drie cao's liepen één voor één vast. Afgelopen week was dat het geval met het overleg over een nieuwe cao voor de waterschappen vast. Eerder waren al de onderhandelingen over de cao's voor de gemeenteambtenaren en de ambtenaren van de provincies vastgelopen. Over tal van onderwerpen konden bonden en werkgevers het eens worden, maar het loon was in alle drie de gevallen het struikelblok. Acties in de diverse sectoren zijn niet uitgesloten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.