Home

Achtergrond

Limagrain en Clovis Matton samen verder

De Belgische veredelingsbedrijven Limagrain Belgium en Clovis Matton gaan verder als één bedrijf met ingang van 1 juli 2010.

De Belgische plaats Kerkhove wordt de hoofdvestiging. De activiteiten in Tienen worden beëindigd. Ceres in Breda, het verkoopkantoor van Clovis Matton in Nederland, wordt ook gesloten. Limagrain heeft in juli dit jaar veredelingsbedrijf Clovis Matton overgenomen.

Het kweekbedrijf van Clovis Matton in Tiegem blijft behouden, zegt woordvoerder René de Munnik van Limagrain Benelux. “Clovis Matton heeft een succesvol veredelingsprogramma met granen. Dat zetten we daar voort. De rassen van Clovis Matton zijn vooral bekend om hun goede ziekteresistentie. Clovis Matton heeft in België voor de graanrassen een marktaandeel van 30 procent, waarvan 10 procent bestaat uit eigen gekweekte rassen. Limagrain is ook sterk in het veredelen van graan. Daarom vullen beide bedrijven elkaar goed aan.”

Het kweekwerk in Tiegen zal worden geconcentreerd op wintertarwe, zegt De Munnik. “Dat is het grootste graangewas in Europa. Daarnaast blijft het kweekbedrijf in Tiegen zich richten op de veredeling van gerst en erwten.”

Of registreer je om te kunnen reageren.