Home

Achtergrond

Leverancier wil gebruik Mijnakker.nl verbeteren

Met nieuwe toevoegingen wil Basfood, leverancier van gewasinformatie, Mijnakker.nl beter bruikbaar maken voor de boer.

Mijnakker.nl is een systeem waarmee boeren door middel van satellietbeelden kunnen zien op welke plaatsen in de akker vocht te kort is. In de praktijk blijken de gegevens moeilijk te gebruiken. Om deze reden is Basfood met diverse organisaties gaan samenwerken. Zo is het project High Tech Beregenen het resultaat van een samenwerking met ZLTO en Livestock Research. Dit project moet een adviessysteem opleveren voor het beregenen van gras en mais.

De stikstofstrooikaarten zijn het resultaat van een samenwerking met Altic. Deze geven advies over het gebruik van kunstmest. Bodemkaarten worden sinds kort door Agritip gemaakt.

Herma van den Pol

Of registreer je om te kunnen reageren.