Home

Achtergrond

Levensmiddelenhandel hecht weinig waarde aan onderzoek

De levensmiddelenhandel hecht niet al te veel waarde aan onderzoeken naar voedselprijzen.

Die zijn toch niet goed transparant te krijgen. Dat zei Marc Jansen, directeur Consumentenzaken en kwaliteit van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel gisteravond in Brussel op een bijeenkomst van Nederlandse Europarlementariërs, lobbyisten en andere functionarissen.

"De boerenprijs is transparant, de winkelprijs is transparant, maar alles wat daar tussen zit daar krijg je geen zicht op"’, zei Jansen. Hij erkende dat er een groot gat bestaat tussen de boerenprijs en de winkelprijs. Hij schrijft die geheel toe aan de schakels tussen de primaire producent en de detailhandel.

Jansen sprak aan de vooravond van de openbaarmaking van een onderzoek naar voedselprijzen door de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Die worden vanavond om 18.00 u bekend gemaakt. Van een onderzoek door de Europese Commissie naar de margeverdeling in de voedselketen worden eind dit jaar resultaten verwacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.