Home

Achtergrond

Lenen voor veel jongeren gewoon

Vier op de tien jongeren lenen regelmatig als zij geld tekortkomen.

Vaak doen zij dat bij ouders, broers of zussen en meestal gaat het om kleine bedragen. Een kleine meerderheid staat negatief tegenover lenen.

Dat is een van de uitkomsten van Moneyfest09, een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en CentiQ Wijzer in geldzaken. Jongeren hebben de laatste maanden van dit jaar in debatten, tijdens lessen op school en via internet hun mening gegeven over de rol van geld in hun leven. Aan Moneyfest09 deden ruim 50.000 jongeren van 15 tot 25 jaar mee. Bijna de helft van de deelnemers vindt dat hun omgeving te veel op geld is gericht.

Leerlingen van het vmbo en mbo vinden unaniem dat jongeren met een hogere opleiding meer mogen verdienen. In het hoger beroeps - en wetenschappelijk onderwijs wordt juist verdeeld op die stelling gereageerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.