Home

Achtergrond 3 reacties

Lely biedt bijna volledige mastitisdetectie

Het nieuwste managementprogramma bij de Lely Astronaut melkrobots biedt veehouders bijna 100 procent mastitisdetectie. Ook kan het E-Coli-infecties signaleren.

Dit meldt Lely Industries. Het managementprogramma (versie T4C) kan ook het vet en eiwitgehalte van de melk meten, maar is daarvoor niet officieel gecertificeerd. Toch krijgt de veehouder zelf een snelle indicatie van de gehalten in de melk met het programma.
Bij de robot en het managementprogramma kan ook nog een weegvloer worden geleverd, meldt Lely Industries.

Daarmee kunnen gewichtsschommelingen van de koeien goed worden bijgehouden en extra signalen over de gezondheid van de runderen van veehouders worden opgevangen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  frankspiekker@hotmail.com

  foei, wat een klaagzang! ligt het vervangen van de melkslang aan jouw of aan de robot???

 • no-profile-image

  jos

  Ze moeten eerst maar eens de melkslang en pulsatie slang maar eens knap op de robot arm bevestigen vervangen is een drama. Het sprayen van de spenen is zelfs met de nieuwste norzel nog steeds beneden de maat. Als ie een speen heeft en de robot kan het speen ernaast niet vinden haalt ie het andere speen er weer af, zomaar dingen die eerst beter moeten voordat je weer met nieuwe dingen kom, maarja commercie he

 • no-profile-image

  jos

  Foei, weer iemand die er niet voor uit durft te komen, het is niet voor niks dat de jaarlijks nodige vervanging van deze in meerdere bochten gewrongen (melktechnisch?) slangen aan een zwakke kunststof behuizing, was volgens mij bij de A2 nog rvs, door de boer moet gebeuren, kost te veel tijd om mee te nemen bij onderhoud. O ja, de monteurs hebben genoeg kunststof in de bus want dat breekt nooit .... of wel?
  ach kan nog wel even doorgaan maar dat is o zo foei

Of registreer je om te kunnen reageren.