Home

Achtergrond

Lelie Marlon staat stevig op de benen

Het sortiment lelies is veelzijdig in soorten, cultivars en kleuren.

Nieuwe cultivars in de markt zetten is dan ook geen eenvoudige zaak omdat het 'oude' moeilijk wordt losgelaten.

Een vrij nieuwe lelie die goede marktmogelijkheden wordt toegedicht is Lilium 'Marlon' van Marklily. Een fraaie lelie uit het Oriental sortiment, hoog opgroeiend, prachtige en opstaande knoppen en een bloei waardoor met slechts enkele takken een fors boeket kan worden gerealiseerd. Ingewijden zeggen dat deze lelie op termijn een volwaardige tegenhanger van Lilium ‘Sorbonne’ kan worden.

In de keuringszaal ook een stukje kerstsfeer, ingebracht dor René Zijerveld. Die hing een kerstboom vol met onder andere lang gekoelde en dus laat bloeiende Colchicum byzantinum en Colchicum purpureum, alsmede Nerine flexuosa alba. Een heel aparte presentatie.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.