Home

Achtergrond

Leden Greenery kiezen voor model met meer afzetvrijheid

Telersverenigingen kunnen binnen coöperatie The Greenery volgend jaar voor meer verkoopvrijheid kiezen, los van het handelshuis.

Dat onderdeel gaat met de overige telers supermarkten direct beleveren.

Vrijdag heeft de ledenraad de voorstellen voor het nieuwe samenwerkingsmodel goedgekeurd. Dat model is na intensieve discussies met telers op punten aangepast, erkent de woordvoerder. Veel van het oorspronkelijke plan is wel behouden, stelt hij.

De coöperatie blijft eigenaar van het handelshuis, maar de coöperatie krijgt een eigen verkooporganisatie die voor telers los van het handelshuis de eigen afzet verzorgt. Hoe de coöperatie er verder uitziet na introductie van het nieuwe model is op dit moment nog niet geheel helder.

Of registreer je om te kunnen reageren.