Home

Achtergrond

Lactalis legt overnamebod voor Entremont op tafel

De grootste Franse kaasfabrikant Lactalis heeft een overnamebod op tafel gelegd voor concurrent Entremont. Hoeveel geld met het bod gemoeid is, hebben de partijen niet meegedeeld.

Lactalis heeft gisteren bevestigd dat het een bod heeft overhandigd aan de aandeelhouders van Entremont en de commissie voor industriële herstructureringen Ciri. De voornaamste aandeelhouder daarbij is de Belgische investeerder en miljardair Albert Frère.

Lactalis was al eerder in de race voor Entremont en komt met zijn bod, nu onderhandelingen tussen Entremont en de coöperatie Sodiaal na maanden nog steeds niets hebben opgeleverd. Sodiaal is de voorkeurskandidaat van de Franse minister van landbouw, die het samengaan van dat bedrijf met Entremont destijds ook persoonlijk wereldkundig maakte. De daarbij gestelde deadline van eind november is echter niet gehaald.

Het samengaan van Sodiaal en Entremont zou de vierde zuivelfabrikant van Europa opleveren. Lactalis is nog groter dan Sodiaal, zodat het mogelijk is dat het nieuwe Franse zuivelbedrijf daarmee nog een plaats op de Europese ranglijst zou opschuiven.

Of registreer je om te kunnen reageren.