Home

Achtergrond

LTO overlegt opnieuw met Verburg over Q-koorts

LTO-Nederland overlegt woensdag aanstaande met minister Verburg opnieuw over de Q-koorts.

Na voorgaande overleggen zijn er nog aspecten aan de Q-koorts en de ruimingen die de landbouworganisatie met de minister wil bespreken, zoals de schade als gevolg van de leegstand van bedrijven. Tot nu toe is Verburg niet te porren voor een tegemoetkoming.

Het overleg zal wat LTO betreft vooral ook gaan over de toekomst van de geitenhouderij in Nederland. Veel geitenhouders zijn daarover zeer bezorgd, bovendien zijn de omstandigheden waarin geitenbedrijven verkeren sterk verschillend. LTO constateert ook dat de negatieve publiciteit over de geitenhouderij overslaat naar de gehele intensieve veehouderij. Daarnaast biedt het overleg de eerste gelegenheid voor een evaluatie van de eerste ruimingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.