Home

Achtergrond 3 reacties

LTO: extra compensatie voor geitenhouders

Geiten- en schapenhouders die gedupeerd zijn door het ruimen van hun veestapel, hebben extra compensatie nodig.

Dat heeft voorzitter Albert Jan Maat van de boerenbelangenorganisatie LTO vandaag gezegd. Volgens hem wordt de feitelijke waarde van de afgemaakte dieren vergoed door het ministerie van Landbouw. "Daarover hebben we goede afspraken gemaakt.''

Maar de pijn zit, volgens de LTO-voorman, in de vervolgschade. "Geitenhouders hebben na de ruiming minder dieren en dus ook minder melk. Dat levert forse schade op voor hun inkomens.'' LTO gaat daarover op korte termijn in overleg met het ministerie.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Deze geitenhouders mogen zeker ruimhartig vergoed worden. Ik heb zelf de M.K.Z. crisis in 2001 van dicht bij mee gemaakt, dit heeft toen ontzettend veel leed bij de des betreffende veehouders veroorzaakt. Ik hoop dat er zeer nauwkeurig met de procedure om gegaan wordt. En dat er niet van die grove nalatigheden voor komen als toen bij de M.K.Z., En wens de geitenhouders veel sterkte toe!!!

 • no-profile-image

  h.wouters@kollumerland.nl

  Han,de sector kon niet eerder reageren. Het registreren en testen van vaccins kost per middel 10 tot 11 jaar. Je kan van een sector zelf en van hun belangenbehartiger niet verwachten dat besmette dieren zelf te ruimen. Vooral omdat er van Q- koorts te weinig bekend is.

 • no-profile-image

  Han

  Ik ga uit van een goede compensatie, ruimen is voor de VOLKSGE ZONDHEID.
  Voor mij blijft de vraag hadden de boeren met LTO voorop deze katastrofe niet kunnen voorkomen, door bij de eerste uitbraak drastisch in te grijpen met ruimen en vaccinatie? Waarom deze afwachtende houding met alle negatieve publiciteit voor de hele sector. Politieke kringenwijzen richting boer die "Alleen aan GELD denkt en zijn dieren ziet als machines die voer omzetten in vlees of melk". Om het verloren imago van de aai bare geitjes weer op te krikken gaat jaren kosten. WAAROM NIET VOORKOMEN??? Leren de boeren en hun leiders dan nooit van het verleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.