Home

Achtergrond

LTO dringt bij Kamer aan op testen van geiten

De Tweede Kamer moet er vanmiddag op aandringen dat geiten wel worden getest zodat gezonde dieren niet worden geruimd.

Dat schrijft LTO Nederland in een brief aan de leden van de Tweede kamer die vanmiddag overleg hebben met de ministers Verburg (LNV) en Klink (VWS) over de maatregelen om op besmette bedrijven alle drachtige geiten en de bokken te ruimen, ook de gezonde dieren.

In de brief vraagt LTO zich af hoe het testen van dieren nu totaal niet meer aan de orde is, terwijl deskundigen eerder wel positief waren over het testen van dieren als onderdeel van een LTO-plan tegen Q-koorts. Op grond van adviezen van die zelfde deskundigen concluderen de ministers dat de resultaten van die tests niet betrouwbaar zijn.

In de brief brengt LTO tien bezwaren tegen de maatregelen onder de aandacht van de Kamerleden, waaronder met name het ontbreken van een voorziening die de continuïteit van bedrijven mogelijk maakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.