Home

Achtergrond 5 reacties

Kwart niet geregistreerd bij Kamer van Koophandel

De verplichte registratie van landbouwbedrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK) loopt achter.

Ongeveer een kwart van de landbouwbedrijven is nog niet geregistreerd, blijkt uit een globale inventarisatie van het Agrarisch Dagblad.
Van 25 willekeurig gekozen landbouwbedrijven uit het databestand van ontvangers van Europese landbouwsubsidies blijken er tien niet voor te komen in het register van de KvK.

Controle van alle Q-koortsbedrijven laat een soortgelijk beeld zien: van de 61 besmette bedrijven zijn er 45 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. De steekproef is echter te klein om een betrouwbaar beeld te geven van de gehele sector.

Landbouwbedrijven behoren zich vóór 1 januari te registreren. Dienst Regelingen gaat vanaf volgend jaar gebruikmaken van de KvK-registraties bij de afwikkeling van verschillende landbouwregelingen. Maar volgens een woordvoerder ontstaan er niet direct problemen, als op 1 januari niet alle registraties rond zijn.

Een woordvoerder van de Kamer van Koophandel zegt dat er een achterstand is in de verwerking van registraties.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  veehouder

  weer een meeeter in m,n nek die de overheid heeft overtuigt dat er ontslagen gaan vallen in hun onderneming, (de kvk)door de recessie, er gaan veel kleine bedrijven op de fles , de kamer v koophandel heeft niet het lef om dan ook overbodige medewerkers te ontslaan, dus ze springen een groep zelfstandigen op de nek om het gat op te vullen, god god wat een lafbekken daar op het hoofdkantoor van de kvk in Utrecht , en trots dat ze daarop zijn................. want ze kennen de zorgen niet van de genen die ze het aan doen , het einde van de huidige beschaving is nabij

 • no-profile-image

  arend

  alleen maar om al die waardeloze SP ambtenaartjes aan het werk te houden
  voor een sterk en sociaal europa

 • no-profile-image

  Fries

  Vroeger mochten we ons niet inschrijven en nu moeten we!!

  Rot op met al die regeltjes

 • no-profile-image

  Leen

  Niet zo gek toch, weer iets wat niets toevoegt alleen maar rompslomp.

 • no-profile-image

  jan

  in het kader van de privacy hoef je je ook niet op te geven omdat alle gegevens van de boer dan op straat liggen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.