Home

Achtergrond

Kunstzinnig protest tegen beleid Q-koorts

De Partij voor de Dieren (PvdD) houdt vandaag voor en tijdens de vergadering van Provinciale Staten van Noord-Brabant een kunstzinnig protest tegen het Q-koortsbeleid.

Voor het provinciehuis is een expositie van kunstenaar Marc Mulders te zien over misstanden in de veehouderij. Tijdens de vergadering krijgt gedeputeerde Ruud van Heugten een print van een van de kunstwerken aangeboden, laat de PvdD weten.

De PvdD vindt dat de landelijke en provinciale overheid veel te laat met Q-koortsmaatregelen zijn gekomen. Volgens de partij zijn tienduizenden gezonde dieren daar onnodig slachtoffer van. Bovendien heeft de overheid gespeeld met de gezondheid van mensen. De PvdD dient in de Staten een aantal moties in, onder andere voor een fokverbod voor geiten en het voorkomen van ruimen van gezonde dieren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.