Home

Achtergrond 270 x bekeken

Kritiek op kerstboomloze school

De Haagse Hogeschool heeft er dit jaar voor gekozen geen metershoge kerstboom in de centrale hal neer te zetten.

In plaats daarvan wordt de hal met onder meer lichtgordijnen versierd. Dat is verschillende politici in het verkeerde keelgat geschoten.

Volgens de plaatselijke afdeling van het CDA vindt de hogeschool de traditionele kerstboom te zeer verbonden met het christelijke feest en wil zij het internationale karakter van de school meer benadrukken. Volkomen absurd, oordeelde CDA-fractievoorzitter Karsten Klein vandaag. "De kerstboom hoort in de Nederlandse traditie.''

Ook PVV-leider Geert Wilders sprak van een waanzinnig besluit dat volgens hem aantoont hoe ver Nederland is 'afgegleden in het multiculturele drama'.

Volgens de Haagse Hogeschool is het ontbreken van de kerstboom evenwel geen principiële maar een pragmatische keuze. Op veel andere plaatsen in het gebouw staan wél gewoon kerstbomen, zo liet de school in een verklaring weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.