Home

Achtergrond 44 reacties

Kredietstatus Vreba-Hoff slecht

De kredietstatus van Vreba-Hoff Dairy Development is bijzonder slecht.

Dat blijkt uit een rapportage van kredietbeoordelaar Dun & Bradstreet.

Vreba-Hoff is één stap verwijderd van het meest risicovolle niveau, meldt het Financieele Dagblad. Het emigratiebedrijf van Van Bakel en Van der Hoff krijgt een 4 op de schaal van 5.

Vreba-Hoff verkeert al geruime tijd in financiële problemen. Banken, boeren en leveranciers hebben de firma voor de rechter gedaagd omdat niet aan de betalingsverplichtingen is voldaan. De coöperatieve Amerikaanse landbouwbank AgStar Financial Services heeft op meerdere melkveebedrijven beslag laten leggen. Het gaat vooral om leasebedrijven van Vreba-Hoff.

Vreba-Hoff was de emigratiebemiddelaar voor tientallen Nederlandse melkveehouders die afgelopen jaren naar de VS zijn geëmigreerd. Een deel van de boerengezinnen is (deels) teruggekeerd naar Nederland. Andere boeren hebben financiële problemen. Het Financieele Dagblad publiceerde gisteren nieuwe aantijgingen. Koos den Ouden zegt in de krant dat Vreba-Hoff hem een rendement voorgespiegelde van 48 procent. Hij is een van de veehouders die berooid terugkeerde.

Al eerder beschuldigden boeren Vreba-Hoff in het Agrarisch Dagblad van oplichting en zelfverrijking. Vreba-Hoff wijst de beschuldigingen van de hand.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  prutser

  Een rendement van 48 % kan natuurlijk ook nooit!

 • no-profile-image

  niet goedgelovig

  48% ??? Als hier iemand komt en zegt "geef je spaarcenten maar, ik geef 25%" gelooft ook niemand hem ! Je moet wel het kaf van het koren scheiden hé

 • no-profile-image

  olieboll

  Precies sybren, ik doelde op de banken en al dat soort geld-fanaten ook wel legale mafia genoemd, als je hun geld tegoed bent dan kunnen ze je alles afpakken, net als de mafia doet (in de film), alleen mag de bank dat legaal doen, als de mafia het doet is het illegaal.
  Na all dit gezegd te hebben wil ik wel even duidelijk maken dat van bakel dus GEEN mafia is, of iedereen het er nu wel of niet mee eens is, het is een hard werkende man die een niet te stoppen ambitie heeft en wil dat de boeren succesvol zijn en het goed doen, alleen dat laatste hangt ook veel van de boeren af (niet helemaal, maar wel voor een heel groot deel.)
  Ben hier nu ook een jaar of 8 aan de gang, heb naar mijn mening voldoende begeleiding gehad van van B, en al die boeren die dat niet hebben gehad hebben waarschijnlijk aan dhr van B laten weten dat ze het zelf wel beter kunnen. Is ook goed, doe het dan maar zelf.
  Als je iemand nodig hebt die hier je handje vast houd met alles wat je doet, blijft dan in nederland. Je bent overal zelf bij, tekend alle contracten waar je zelf bij bent, en als je denkt dat je advocaat voor van B werkt dan moet je een andere opzoeken, die zijn er meer dan genoeg.
  Ik vind het heel triest dat er boeren berooit terug naar nederland zijn gegaan, maar wel even voor de duidelijkheid: het feit dat ze "berooid zijn" is niet de enige reden om terug te gaan, als je je bedrijf hier beeindigd om welke reden dan ook dat wil dan bij de meeste boeren zeggen dat hun visum ook niet meer geldig is (dat visum is afgegeven op basis van de investering oftewel de boerderij)
  En als je visum niet meer geldig is dan ben je hier dus een illegale inwoner die ook nergens mag werken, en dus zit er weinig op en moet men het land uit.
  Ik heb hier goede en kwaaie jaren gehad, en ook (te) veel WITTE SNEEUW gezien, maar nog steeds geen zwarte sneeuw.

 • no-profile-image

  Boerin

  Krijgt die Mevr. Vogelaar er nou nooit genoeg om de van Bakels zwart te maken. Hopenlijk begint ze 2010 beter en gaat ze eerst alle verhalen na op basis van de WAARHEID ipv allerlei geruchten te verspreiden die volgens mij echt niet allemaal waar zijn. En zoek anders eens een keer een ander slachtoffer....wordt een beetje SAAI!!!!

 • no-profile-image

  Bestolen Boer

  Ik sluit mij aan met de laatste reactie van Sybren. Dit had veel drama's kunnen voorkomen.

 • no-profile-image

  Hörd

  Dus gewoon net als vroeger in het wilde westen: Eerst ophangen en dan vragen stellen.

 • no-profile-image

  Gedupeerde Boer

  Wel argogant van Willy om te laten zeggen door zijn woordvoerder dat hij zogezegd te druk bezig is met zijn project in India. En dat de prioriteit daar ligt. Dit wil eigenlijk zeggen dat voor hem de situatie in Amerika niet veel kan schelen, anders zou dat de prioriteit moeten zijn. Mooie aandachtsafleider...?
  Wat is er eigenlijk waar van het hele India verhaal?

 • no-profile-image

  prullemanneke

  Is er nog een boer over met een goede crediet status? De banken weten dat de tent niet te verkopen is voor wat de boer de bank schuldig is, anders vielen er wel meer klappen. Probeer maar eens geld bij te lenen hier in amerika, geen een melkveehouder - ook de amerikanen - kunnen dat niet meer simpel omdat de banken niets meer willen (of kunnen) Als je geen money-tree hebt, de lotery wint, een suikeroompje hebt of domweg een of andere private investeerder kunt vinden dan vergeet het maar.

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  Toch wel grappig, zoals Milchbauern uit Munchen het omschrijft, dat iedereen voor zijn eigen hachje verantwoordelijk is. De Amerikanen per capita al decennia boven hun stand leven en de overheid miljarden moeten lenen als gevolg van een handels tekort door o.a. het vrijhandelssysteem en dan Obama de schuld geeft.

 • no-profile-image

  Sybren

  Prullemanneke, je slaat de spijker op z'n kop!!!! Er wordt veel beduveld hier op deze wereld. We moeten onze ogen altijd open houden. Maar het is jammer dat er mensen zijn die zo zaken willen doen

 • no-profile-image

  Warning

  Hij blijft wel "drijven" dat zeiden ze ook over de Titanic. Maar die is op de bodem van de Oceaan beland...

 • no-profile-image

  keutelboer

  Beste piet of wel of niet beseffen wat ze een ander aandoen . Deze mensen zijn maar op een ding uit snel veel geld binnen halen . Toen de prijzen nog goed waren ging dat veel te makelijk . Nu in Nederland de bedrijven moeilijk voor een goede prijs te verkopen zijn droogt bij hen de geld stroom ook op .Maar ze denken dat ze iedereen wel aankunnen . Dit is in verleden ook bijna altijd gelukt . maar nu dat deze juristen niet meer van twee walletjes kunnen eten , wordt het voor WvB ook moeilijker . Want iedereen wil bij de winnaar horen en niemand bij de verliezer .Ik denk dat ze best wel weten waarmee ze bezig zijn . Maar of een ander er aan kapot gaat kan hun geen barst schelen .

 • no-profile-image

  milchbauern

  Als men nu eerst eens de waarheid schrijft, Ik gaat hier niet van bakel goed staan te praten, is heb er geen zaken mee gedaan (bent naar oost duitsland vertrokken 5 jaar geleden) maar toen ik met willy in amerika aan het orienteren was werd mij verteld dat als je een goede manager bent, goed je best doet en ook de tijd mee hebt (geluk hebt met de melkprijs) dat een "return on investment" van 10% heel goed haalbaar KAN ZIJN. Er is niks belooft en niks gegarandeerd, iedereen doet zaken op eigen risico, ook hier in oost duitsland.
  De boeren moeten zelf eens hun verstand gaan gebruiken en niet altijd een ander de schuld geven als het fout gaat. Kijkt eens in de spiegel als je een ander loopt uit te schelden. Wij hebben het hier in oost europa ook zuur op het moment, geef ik hier de makelaar de schuld van die mij deze boerderij hier heeft vekocht?? NEE, die kan er niks aan doen. De boeren kunnen er ook niks aan doen, de hele wereld economie ligt op z'n kop en het einde is nog niet in zicht, en dat kan nog wel even zo blijven zolang obama zijn eigen amerikaanse bevolking blijft belazeren met trillioenen dollars te lenen van china en japan en wie weet waar hij de rest van zijn "stimulus package" vandaan tovert. De inflatie-bom tikt nog steeds en is nog niet uitgetikt, maar klappen doet ie een keer!!!!!!!!! Dan ben ik blij dat ik in europa zit, en ook hier kan vrebahoff niets aan doen.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Zowel dhr. J.M. v.d Graaf als ook der Milchbauer uit de Münich region hebben naar mijn mening gelijk. Het ergste vind ik als vertrouwen misbruikt wordt. Of daar ook sprake van is, weet ik niet (?), ik heb daar geen informatie over. Maar dat ieder mens zichzelf een keer tegenkomt in zijn leven!!!, daar ben ik wel van overtuigd.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  Zo is het maar net Olieboll! Het is heel erg als je niet slaagt, maar dat lag vroeger op school toch ook aan jezelf en niet aan de leeraar. De heer van B denkt natuurlijk ook aan zich zelf, welke ondernemer doet dat niet? De eerste moet nog geboren worden of is al failliet.....dat ie nou de schuld van alles moet hebben is natuurlijk onzin. Ik ben zeer benieuwt hoe ze hem de hemel ingeprezen hadden als de melkprijs inderdaad op zijn voorspelde niveau was uitgekomen? Hoge bomen vangen veel wind. Hoop dat hij het overleeft.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  maak je geen zorgen, hij blijft wel "drijven".

 • no-profile-image

  Farmer

  Sybren, Rob en andere, het had jullie ook kunnen overkomen, je maakt een beslissing en het pakt vekeerd uit, achteraf praten is altijd makkelijk, ik hoop dat de gedupeerde boeren enigzins hun recht zullen vinden en dat de werkwijze hoe vb gehandeld heeft aan het licht komt.

 • no-profile-image

  Bestolen Boer

  Rob, Azewijn. Waarschijnlijk ben je een handlanger van WvB. Die probeert het schipt te redden door verwarring te zaaien. Maar je gaat volledig voorbij aan het moraal van het verhaal...

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Beste Farmer, uit Ergens. Bedoeld u mij ook ??? Omdat ik veel meegemaakt heb, hoed ik mij er voor, achteraf adviezen te geven!!!... Er is namelijk niet één probleem, precies het zelfde!!!... Daar mogen alle meelevenden en nietmeelevenden wat mij betreft gerust ernstig rekening mee houden!!!!!..... Groetje's, Piet.

 • no-profile-image

  Sybren

  Inderdaad, ik ben het met u eens Piet, maar soms lijkt het er in deze wereld naar toe te gaan dat je mensen niet altijd kunt vertrouwen. Ik heb het zelf ook ondervonden. Mensen die niet eerlijk zaken kunnen doen kunnen wat mij betreft ook opgehangen worden. Maar de wereld is soms hard en dat vind ik ook niets aan.

 • no-profile-image

  sinterklaas

  48% ik ze wel voor mij is er ook nog hoop, zet je schoen maar, stop je centen erin dan krijg je ze het jaar daarop terug met 10% , groet de Sint

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Beste Bestolen Boer. Het is goed dat u uw vehaal verteld heeft. Ik begrijp u helemaal !!!... In zekere mate heb ik precies het zelfde meegemaakt. Het enigste verschil is dat de ''Bemiddelaar'' een andere naam heeft. Het ergste is het gevoel van Machteloosheid !!!... Ondanks alle goede afspraken!!!... En dan nog het commentaar van mensen die niet van de Hoed en Rand weten. Gelukkig heb ik het ook overleeft, daarom ben ik onze lieve Heer zeer dankbaar, dat Hij mij de moed, de kracht, de wijsheid en het uithoudingsvermogen gegeven heeft, om te overwinnen!!!... M.vr.groet, piet.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Beste Sybren, wat u schrijft is verstandige taal!!!... Wat de bestolen Boer precies heeft meegemaakt heeft hij nog niet duidelijk gemaakt. Daarom is het moeilijk een analyse te maken. Als afspraken gemaakt worden bij voorbeeld, moeten die ook uitgevoerd worden, misschien wringt daar de schoen ??? De bestolen Boer weet het precies, hoop ik (?) groetje's, piet

 • no-profile-image

  rob

  Wat moet ik met deze boelshit..
  ondernemen doe je zelf..dus je bent er zelf bij...inkomsten-uitgaven=winst/verlies
  niemand gun je om failliet te gaan...maar zelf neem je de beslissing...dus jammeren...helaas...sta overal boven...kan het?dan kan het..en anders maar niet......optimist----pessimist...nee..realiteit..dus realist...Wie is er nu boer?iemand met 1koe!of met .....koeien?! Laat een ander in zijn waarde....Maak plezier en ken je beperkingen.....Ik heb ..... koe.....Leven en leven laten.....
  Groeten.....

 • no-profile-image

  Sybren

  Sorry heren, ik wil echt niet betweterig zijn. Maar te hebben gelezen over deze situatie krijg toch een beetje de indruk dat ze het meeste aan Van Bakel overlieten. Ik weet het als er afspraak is gemaakt dat dat moet worden nageleefd, tenminste als alles puntje bij paaltje op papier staat en dat zal zeker wel het geval geweest zijn en ik hoop dat wanneer er "breach of contract" is dat hij wordt vervolgd.
  Ik zelf heb ook wel zaken gedaan, die wat zuur afliepen en eigenlijk mede mijn eigen fout waren hetzij om veel kleinere bedragen ging. Ik ben ook wel opzoek geweest om een bedrijf te beginnen in Wisconsin, maar ik heb toen veel bronnen geraadpleegd.
  Achteraf gepraat lost ook niets meer op. Verder wens ik de gedupeerde boeren wel alle sterkte en ik hoop dat 2010 ons goede wijsheid mag brengen. vriendelijke groetjes Sybren

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Vertrouwen, door gebrek aan vertrouwen, zelfverrijking zegt men zitten wij al thans in een wereldwijde crises! Het vertrouwen moet worden hersteld? Zo is duidelijk dat vertrouwen de enige basis is van ons bestaan en recht. Minister Zalm van financiën vond dat banken en verzekeraars volwassen en te vertrouwen waren en gaf deze maximaal te vertrouwen groeperingen maximale vrijheden, zij werken zelfs samen met het ministerie van justitie. En zo verkochten zij 6 miljoen zogenaamde woeker polissen, niet in de USA neen in kikkerlandje Nederland!!!
  Niemand van de wijze lezers is natuurlijk een woeker polis aangesmeerd, al die 6 miljoen gedupeerde domoren waren er immers ook zelf bij toch. Namens ons een heel goed en rechtvaardig jaar toe gewenst, een cruciaal jaar waar in de deksel van de stront putten zal knallen.

 • no-profile-image

  prullemaneke

  De enige die hier opgehangen moeten worden zijn die bankiers die in new york (wall street) de hel werled economie op z'n kop hebben gezet met HUN heberige prakrijken, miljoenen dollars op hun eigen rekening sluizen.
  En wij dan met z'n allen op elkaar de schuld gaan liggen geven, denk nou toch eens na mensen, er zijn een ga-zillion handelaren en makelaars (de reiceiver die voor de bank werkt is er een van ) die ECHT de boeren misbruiken om hun geld te verdienen.
  Net als sommigen al zeggen, iedere zaak / geval is anders, en we kunnen geen appels met peren vergelijken hier, wel weet ik dat er net zo veel mensen (ook boeren) willy van bakel een poot uitgedraait hebben dan dat jullie weten. Of jullie willen het niet weten omdat je jezelf zo zielig vind en op allerlei manieren relief in je ongemak wilt zoeken. Een ander overal de schuld van geven en daar dan zo hard mogelijk over roepen is dan de gemakkelijkste weg. In mijn mening over dit hele gedoe heeft iedereen gelijk en heeft niemand gelijk, de waarheid ligt meestal ergens in het midden en dat geld voor alle pertijen.
  Gelukkig nieuwjaar by the way !!

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  nou nou Sybren jij durft!

 • no-profile-image

  boer

  Weer van die vogeliaanse verhalen.
  Ze moeten mij eerst maar eens uitleggen waarom bij de meeste verlopen bedrijven de deuren er uit zijn gereden en de voerhekken allemaal krom zijn . Er is meestal echt van alles tebarsten gereden omdat ze hun personeel niet konden managen. Er is meestal ook heel veel geld gestoken in eigen uitvindingen dit onder het mom meerwerk dat noemen ze hier change orders. Het enige probleem is dat eigen uitvindingen meestal niet werken .Hoe rijker de boer des te meer change orders des te sneller hij Failliet is .Soms ligt er wel een bunder beton aan paden ja..ja..een stone road is voor arme sloebers . Niet voor rijke Nederlandse boeren . Ik heb ook verhalen gehoord over een bos vol met dooien koeien grootschalige veediefstal en van een boer die met de noorder zon vertrokken was terwijl zijn koeien er nog stonden . En een Amerikaan waar zo'n Hollander de ook de spanten van zijn schuur er onderuit had gereden .Dit zijn verhalen uit de USA en wat weten jullie daar in nederland nou van .

 • no-profile-image

  Bestolen Boer

  Rob Azewijn, Sybren en Piet. We hebben ons voor de emigratie goed georienteerd op de streek hier, praktijkervaring opgedaan en op meerdere plaatsen bouwprijzen opgevraagd enz. Daarna hebben we met WvB goede afspraken en een ondubbelzinnig contract gemaakt. En alles in eigen hand gehouden, ook de financien. We hadden toen vertrouwen in hem. Hij hoefde niets anders te doen dan het bedrijf te bouwen en het contract na te komen. Dit ging vanaf het begin al zeer moeizaam, traag werken, personeel dat bijna niets wist waar ze mee bezig waren en op alles proberen te bezuinigen. In de eindfase van de bouw is het helemaal misgegaan, omdat WvB zich helemaal niet aan de afspraken houdt. Niet afbouwen en van slechte kwaliteit (We hebben al veel dingen moeten aanpassen af machines moeten vervangen). Wij betaalde WvB, maar WvB betaalde zijn onderaannemers niet. Dan leggen de onderaannemers liens op het bedrijf. Zodat er tweemaal voor het zelfde door ons betaald moest worden. Onze advocaat en de bank bleken gechanteerde te zijn door WvB. In plaats van WvB via de rechtbank aan te klagen wat jaren kan duren, hebben we alle moed bij elkaar geraapt en de boederij zelf afgebouwd en nu houden we succesvol koeien. Zo werkt hij op veel plaatsen. We hebben veel extra kosten en ergenis gehad door hem, en weten nu ook dat hij absoluut niet te vertrouwen is (Dutch Maffia). Helaas zijn velen andere nog veel harder gedupeerd, zodat ze niets anders kunnen doen dan zich muisstil houden of zeggen dat WvB niets verkeerd doet omdat ze van hem afhankelijk gemaakt zijn (gechanteerd). Het is nog veel erger dan iedereen denkt. Zo iemand moet onmiddelijk stoppen en de tent sluiten, het is niets anders dan machtsmisbruik en misbruik van vertrouwen!!! Dit is zeer slecht want wie moet je nu nog vertrouwen, alhoewel bij de Amerikanen valt dit nog best mee. Boer USA, wat je beschrijft zijn de gevolgen van boeren die door WvB hun zelfvertrouwen kwijt zijn, omdat ze bij de start al weten dat hun bedrijf al mislukt is. Dit is nog maar een korte samenvatting je kunt er wel een heel boek over schrijven. De groetjes en een beter 2010.

 • no-profile-image

  Bestolen Boer

  WvB en zijn gebrainstormde en gechanteerde handlangers steken al hun tijd en energie in geraffineerde geldontfultsel methoden. Na een onderhoud met hem in de eindfase van de bouw. Dan begin je hem pas echt te kennen hoe het een wolf is in schapenkleren. Alles lijkt opgelost te zijn, je keert weer met een goed gevoel naar huis. Maar wat blijkt in werkelijkheid word er niets uitgevoerd. Alles wordt slecht of niet afgewerkt. Zelf de banken en uw eigen advocaat heeft Willy al gechanteerd zo dat ze goed naar hem luisterenen en niet voor de boer werken. Zo doet hij dat in plaats van de bedrijven geheel af te bouwen van goede kwaliteit en de boer waar voor zijn geld te geven. Hij denkt alleen maar aan zoveel mogelijk geld binnenrijven van zijn klanten. Wat is de oorzaak van dit? Gebrek aan concurrentie, gewetenloos gedrag, zijn eigen hagje redden? Het is een Dutch maffia volgens de Amerikanen hier. WvB is nog van de oude garde extreem liberale ondernemers van voor het jaar 1900, die mensonteerende en uitbuitende praktijken toepasten op de vele kleine boeren in die tijd met vele kinderen, om met superwinsten te gaan lopen. Als gevolg daarvan zijn toen in korte tijd vele landbouwcooperaties opgericht (Door Pater van den Elzen in Nederland). Waar WvB nu een grote bestrijder van is, in plaats van er mee samen te werken. Pater van den Elzen zal zich in zijn graf omdraaien als hij weet dat een streekgenoot van hem, deze verwerpelijke praktijken (zelfs nog erger) nog altijd toepast, die hij heel zijn leven bestreden heeft door het geven van voordrachten en het oprichten van landbouwcooperaties. En nu gaat hij in India zogezegd voor "melk" zorgen voor de plaatselijke bevolking? Dringend waarschuwen die boeren in India voordat hij de kans krijgt om zijn mensonteerende en associale praktijken daar toe te passen.

 • no-profile-image

  Hord

  Tja,wat is er waar van dat Indiaverhaal?
  Misschien heeft de indiase evenknie van Pater van den Elsen WvB wel gestrikt om het zaakje daar eens wat op te peppen?!

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Ik begrijp er niets van.
  Iedereen die naar Amerika gaat om groot te boeren weet dat hij zijn nek uit steekt, wel of niet met Van Bakel.
  En vervolgens moet je niet zeuren als het niet lukt. Niet om Van Bakel goed te praten, maar als je veel geld wilt verdienen bij een goede melkprijs, moet je misschien ook wel concluderen dat je veelt geld kunt verliezen bij een slechte melkprijs. Bovendien als je gelooft in 48% rendement, dan ben je op zijn minst geen kritische ondernemer.

 • no-profile-image

  keuterboertje

  lieve mensen cq ondernemers ik leef oprecht met alle betrokken mee maar zoals onze milchbauern alles omschrijft zijn er gelukkig nog mensen die alles om zich heen goed in de gaten houden en niet alleen met hun eigen situatie bezig zijn en reeel factoren van buiten af goed in kunnen schatten chapau !! u bent een ondernemer ik heb respect voor u !! ik ken meneer van bakel niet maar u geeft feiten weer van buitenaf die als ze gewoon gebleven waren zoals ze waren nooit tot deze problemen hadden geleid wij mensen zijn van nature te overmoedig denk daar allemaal maar eens goed over na aan de keukentafel !!
  kijk eerst eens in de spiegel voor u een ander verantwoordelijk houd dit wilde ik na alle reacties van de afgelopen tijd even kwijt en buy the way in geloof niet in sprookjes

 • no-profile-image

  Sybren

  Kredietstatus van veel boerderijen is slecht, maakt niet uit, groot of klein. Zolang je je schulden laag houdt zit je vrij goed. Deze boeren hebben een groot risico genomen en velen hebben teveel hooi op hun vork genomen.
  Milchbauer: du hast recht. Obama en zijn spending habits; ik houd mijn hart vast.

 • no-profile-image

  J M van de gaaf

  Vooruitgang gaat nooit zonder (gekke) tegenslagen maar deze mensen hebben wel heel erg gek gedaan en gesold met andere, nu zijn er problemen en niet zo"on beetje ook dit kon mijns inziens niet uitblijven ik gun iedereen het beste maar als je zo met andere mensen omgaat kom je jezelf een keer tegen.

 • no-profile-image

  Sybren

  Bestolen Boer, bedankt voor je uitleg. Je kan hem aan klagen voor "breach of contract" als je dat nog niet hebt gedaan, maar dat vergt ook veel tijd en energie. Het is jammer dat er mensen zo zaken doen en verder wens ik jullie succes daar. Mvg Sybren

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Beste Sybren, ge hebt gelijk "Vertrouwen is goed, maar controle is béter". Toch vind ik wel als iemand mij vertrouwen schenkt, ik niet automatisch het recht heb, dat te misbruiken (dat is in NL stafbaar). Wat blijft er dan nog over van onze Moraliteit ??? Drinkt u graag koffie of iets anders met mensen die vertrouwen misbruiken ??? Zegt u dan eigen schuld, dikke bult ??? Mijn opvoeding was: "wat gij niet wilt dat u geschied, doe dat ook een ander niet". Wat ik nu beschreven heb is in zijn algemeenheid bedoeld. Over WvB heb ik geen concrete informatie, wel veel van horen zeggen. Uit ervaring weet ik wel dat Advocaten, Bemiddelaars en Makelaars over het algemeen bijzonder mooi en overtuigend kunnen praten!!!... Ja maar, hoor ik jullie zeggen, daar moeten zij het toch mee verdienen, ook dat is waar!!!... Maar laat het dan a.u.b. bij VERDIENEN blijven, eerlijk en oprecht!!!... Sluw en slecht zit soms heel dicht bij elkaar. Of willen wij een Wereld waar niemand ,iemand meer vertrouwt ??? groetje's, piet.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Beste bestolen Boer, wat u meegemaakt heeft, komt meer voor. Volgens UNAAITMESTEEDSOFAMERICA blijft hij wel drijven, daarom de vinger aan de pols houden!!!... Dat uw eigen Advocaat be-invloed wordt door de tegenpartij heb ik ook meegemaakt. 2 uur lang hebben vader en zoon bemiddelaar, hun advocaat en mediaconsult geprobeerd de Advocaat die ik moest betalen te overtuigen van hun gelijk. Later vertrouwde mij een bekende van de ''Bemiddelaars'' mij toe: zij beseffen niet eens wat zij een ander aandoen. Dat is nou het probleem, als iemand een paar schroeven los heeft zitten in z'n hersenpan blijkt het moeilijk te zijn, die weer op z'n plaats te krijgen!!!... Bestolen Boer ik wens u wijsheid en sterkte toe, groetje's, piet.

 • no-profile-image

  Sybren

  Bestolen Boer, sorry om het te zeggen, maar was het niet beter geweest om eerst zelf goed de naar te emigreren gebied te onderzoeken en verschillende instanties (makelaars, zuivelfabrieken, county agents, etc.) dan alles aan WvB te laten. Ik geloof je best dat WvB een schurk is, maar gooi niet alle eieren in een doos, met alle medeleven gegroet Sybren

 • no-profile-image

  milchbauern

  Obama krijgt de schuld niet, hij is alleen op het verkeerde pad om de rommel van zijn voorgangers (voorgangerS = meervoud) op te ruimen, Mc cain was mischien ook iet de goeie, maar had in ieder geval wel een betere denkwijze dan obama. Als de mensen in je land honger hebben dan moet je hen leren hoe te jagen of vissen te vangen, zodat ze het zelf kunnen, niet net als obama doet alles uitdelen en dan nog wat extra geven, de mensen hebben nooit geoeg, als je ze meer geeft willen ze nog meer en het is nooit genoeg.
  De tijd zal het leren................

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Boerin, Erf. Uw probleem is waarschijnlijk dat u te veel op uw erf blijft. Als u logisch kan denken moet u toch begrijpen dat er meer aan de hand is. Als iemand geschoren wordt moet hij stil blijven zitten, dat doen de Vreba-Hoff ''zakenlieden'' ook!!!... Als de storm voorbij is (en wanner zal die voorbij zijn?) gaan zij misschien vrolijk verder. De tijd zal het leren!!!... Uiteindelijk is het toch zo Boerin, ''Wie kaatst moet de bal verwachten''. Het is alleen jammer dat er zo weinig zijn, die het lef hebben hun ervaringen bekend te maken!!!... Beste Keutelboer, ik deel uw mening, de meeste Advocaten vinden geld belangrijker dan recht en gerechtigheid!!!... Helaas spreek ik uit ervaring. ''Want iedereen wil bij de winnaar horen en niemand bij de verliezer'', schrijft u. Helaas is dat waar!!!... En de meeste verliezers schamen zich en durven niets meer te zeggen. groetje's, piet.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Een echte Kapitein verlaat als laatste het zinkende Schip, zo hoort het toch???. Maar ja de wereld verandert snel inclusief de Mensheid en zijn Mentaliteit!!!... Wegvluchten en wat anders beginnen vinden sommigen dan een oplossing, ondanks het feit dat deze twijfelachtige ''Kapitein'' anderen die het niet gered hebben ''de mislukkelingen van deze aarde'' noemde.

 • no-profile-image

  Boer

  Boerin, Erf. Je moet de rollen niet omdraaien. WvB is hier in de fout gegaan met al zijn praktijken. En alle verhalen zijn de WAARHEID en de echte waarheid is helaas nog veel erger. Mevr. Vogelaar mag daar over schrijven anders is het censuur zoals in het communisme. Iemand moet waarschuwen wat WvB allemaal aanricht.

Laad alle reacties (40)

Of registreer je om te kunnen reageren.