Home

Achtergrond 7 reacties

Kort geding tegen ruiming van drachtige geiten

Een geitenbedrijf heeft een kort geding aangespannen tegen de minister van landbouw, om de ruiming van drachtige geiten tegen te houden.

Het kort geding zal naar verwachting nog deze week dienen bij de rechtbank in Den Haag. Het ministerie van landbouw bevestigde vandaag dat de voorlopige voorziening is aangevraagd. De vakgroep geitenhouderij van ZLTO heeft eerder bekeken welke juridische mogelijkheden er zijn om een eventuele ruiming tegen te houden.

Aankomend ZLTO-vakgroepvoorzitter Jeannette van de Ven zegt dat de kansen op succes niet hoog worden ingeschat, omdat bij de voorlopige voorziening moet worden hardgemaakt dat de minister niet tot zo’n maatregel zou mogen besluiten.

De Voedsel en Waren Autoriteit is gisteren doorgegaan met het ruimen van drachtige dieren op besmette bedrijven. Dat gebeurde in Denekamp, Hulten en Barneveld. Inmiddels zijn de drachtige geiten op twaalf bedrijven geruimd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  miltie

  er is nog geen boer dood gegaan q-koorts;dus immuniteit opgebouwd van nature;als verburg op tijd onderzoek had ingelast;was er entstof om erger te voorkomen;;ook millieua en natuur frekken;want goede ontsmetings middel afgevoerd [[ verbode ]] die verspreiding kon tegen gaan osterhaus met zijn overdreven[ en media]angst voor mexicaanse griep;heb hier aandacht verslapt;dus verburg vervolgen voor in gebrke stelling en stop de ruiming;;?

 • no-profile-image

  Louisa

  heel goed!! Alleen de overheid heeft allerlei wegen die ze kan bewandelen om toch te winnen (zie mkz-periode; de een na de ander ging een rechtzaak aanspannen en iedereen verloor in dit corrupte land) maar toch goed om een stem te laten horen hoe meer stemmen hoe beter

 • no-profile-image

  ineke kroonen

  eindelijk iemand die zijn kop niet laat hangen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het in de agd- forums dikwijls verguisde programma Zembla bracht onlangs een reportage over procederen tegen de overheid. Daar ga je aan kapot, terwijl men vaak alle rechtscollege's achter zich heeft. Daarom mensen, draai het eens om. De overheid wordt bevolkt door POLITICI en die DIE oefenen de MACHT uit. En in dit geval is het CDA, middels haar parlements- en kabinetsvertegenwoordigers, al jarenlang bezig om de veehouderijsectoren ijskoud de nek om te draaien. Daar zit het Grote Geld van giga-ondernemingen en bancaire instellingen achter. Alléén het stoppen van het CDA kan dit tot stilstand brengen.

 • no-profile-image

  Han

  Patrick, G.F.f.E. Als jij Vion beschouwt als Multinational heb je gelijk. Alleen Vion is en boeren club en ik vraag me dan ook af of ze wel Multinational mogen spelen, zonder de leden een eerlijke keus te geven op de jaarvergadering waar deze stap zeker besloten is. Ik heb lang genoeg in de Co-op wereld rond gelopen om te weten hoe deze voorstellen door de vergaderingen worden gelootst.
  LTO zal pas opstaan tegen de overheid als het 100 +++ % zeker is dat ze winnen, anders wordt er niet tegen Haagse schenen geschopt onder het mom van we hebben ze noddig en willen de overleg sfeer niet verzieken. Met deze mentaliteit kom je niet verder, maar ook bij de vakbond zagen we deze mentaliteit uiteindelijk m.b.t. de AOW besluiten. Het lijkt er op dat de politiek zijn zaakje met de bureaucraten stevig heeft dicht getimmerd.
  Willen we dit veranderen is er een zeer harde opstelling nodig van de hele sector tegen de bureaucraten. De NV Nederland kan zich dit niet permiteren. Ik denk dan ook dat als de boeren lef tonen ze meer macht hebben dan de bureaucraten.

 • no-profile-image

  Patrick

  Zeer goed, dit kort geding. Ongeacht de uitslag zal het gaan galmen. Ik vind de rol van LTO, ZLTO ook nog onduidelijk. Het lijken belangenbehartigers van de boeren te zijn. Ze doen net genoeg uitspraken om het zo te laten lijken. Echter ik twijfel daar aan. ZLTO = Vion en in principe juist niet een belangenbehartiger van de boeren als je een multinational bent. Dus ik verwacht daar een paar rotte plekken in, die de hele lijn naar LNV tot pik zwart maken van verkeerde belangen. We zullen zien of de inschatting van aankomende ZLTO-vakgroepvoorzitter Jeannette van de Ven terecht is of niet. Ik verwacht wel een paar verraders te vinden bij ZLTO. Als dat zo is met Q koorts, (als Q-koortsbacterie) die op de internationale lijst van bioterreurwapens staan, dat is dat een OORLOGSMISDAAD, en is dat Hoogverraad aan de boeren en aan de bevolking, en daar staan hele zware straffen op.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Er lopen nu dus al twee zaken tegen Verburg. De voorzieningerechters krijgen het druk. En zo hoort het ook want ook een minister van een totalitair denkend en handelend kabinet dient in een parlementaire democratie de rechtsgang te respecteren. Maar beter was het om als gehele sector te 'lappen' en er een 'grote juridische naam' achter te zetten. Want deze intens smerige LNV-zaak heeft beslist de nodige steken waarop alles volledig onderuit gehaald kan worden. Dus: vooruit met de geit!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.