Home

Achtergrond 2 reacties

Koenders: gevoel van falen op klimaattop

Minister Bert Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking sprak vrijdag in de loop van de middag op de klimaattop in Kopenhagen over een gevoel van schaamte en een gevoel van falen.

"Ik voel me niet zo goed op het ogenblik, omdat ik de indruk heb dat de leiders in de wereld niet de moed hebben om over hun eigen schaduw heen te springen en hun binnenlandse problemen toch belangrijker laten zijn dan de noodzaak om nu een keus te maken tussen samenwerking of concurrentie'', aldus de minister tegen BNR Nieuwsradio.

De minister zegt in het gesprek verder dat hij er nog niet vanuit gaat dat er geen akkoord komt. "Maar ik maak me er grote zorgen over'', aldus Koenders. "Mijn grootste zorg is dat landen die niets hebben uitgestoten qua CO2, die enorme problemen hebben met verwoestijning, teveel of te weinig water of verdroging, de dupe dreigen te worden. Dat is wel heel ernstig.'' Volgens de minister zijn vooral Afrikanen de dupe van een mislukking. "Daarvan ben ik overtuigd als het niet lukt''.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Leen

    Koud hè?

  • no-profile-image

    gert

    In Afrika vriest het vast niet,maar ze kappen wel hun eigen bossen om hun eten te koken .In Oeganda is al 30 % van het bos gekapt over 15 jaar de helft.Elke vrouw krijgt daar gemiddeld 7 kinderen.Dus het schiet wel op

Of registreer je om te kunnen reageren.