Home

Achtergrond

Koeienprijzen dalen tot kerst

De slachtkoeienprijzen koersen naar beneden. Deze week gaat er weer een stuiver van de prijs af. De betere melkprijs legt het duidelijk af tegen het wegvallen van de slachtpremie, volgend jaar.

Doordat veehouders deze maand voor het laatst een slachtpremie kunnen beuren, ruimen ze extra veel slachtkoeien op. Het gevolg is een ruim en toenemend aanbod. De prijzen zakken hierdoor en die tendens zet in ieder geval tot de feestdagen door. Het betekent wél dat de prijzen in januari behoorlijk gaan stijgen, door een krap aanbod.

De slachtstieren staan, net als de slachtkoeien, onder druk. Maar hier heeft dat geen gevolgen voor de prijs. Het aanbod groeit weliswaar, maar de vraag neemt ook licht toe. De komende weken blijft de druk op de ketel, maar de prijzen noteren ongewijzigd.

prognose:

goedkoper

Of registreer je om te kunnen reageren.