Home

Achtergrond

Klink en Verburg bespreken aanpak Q-koorts

De ministers Ab Klink (volksgezondheid) en Gerda Verburg (landbouw) overleggen zo dadelijk met elkaar over de aanpak van de Q-koorts.

De Tweede Kamer had de bewindslieden gisteren gevraagd voor vanmiddag de maatregelen bekend te maken waarmee ze de epidemie willen bestrijden.

Volgens betrouwbare bronnen is Klink er voorstander van alle drachtige geiten en schapen van besmette bedrijven te doden, zoals het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft geadviseerd. Voor Verburg zijn alle opties bespreekbaar. Volgens haar woordvoerder is ze niet bang om drastische maatregelen te nemen, zolang ze maar zinvol zijn. Het overleg tussen de bewindslieden vindt plaats op het ministerie van landbouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.