Home

Achtergrond 1 reactie

Klimaattop Kopenhagen formeel afgelopen

De besprekingen op de klimaattop in Kopenhagen zijn zaterdagmiddag formeel afgesloten.

De voorzitter maakte een einde aan de bijeenkomst, die maandag een week geleden begon.
Het belangrijkste resultaat is het Akkoord van Kopenhagen. President Barack Obama van de Verenigde Staten stelde het op samen met de leiders van onder meer China, Brazilië, India en de Europese Unie. Landen als Cuba en Venezuela wijzen het af.

Er staat onder meer in dat de opwarming van de aarde tot 2 graden Celsius wordt beperkt en dat een groen fonds wordt opgericht voor arme landen die schade ondervinden van de gevolgen van de klimaatverandering.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    geen boer

    erg tekenend; de weersomstandigheden tijdens deze top. Obama kon naar verluidt vanochtend nog maar ternauwernood op een militaire luchthaven landen voordat de hele oostkust dicht ging vanwege sneeuwstormen. De temperaturen van deze dagen zullen wel weer 'toevallig' vergeten worden in de stats. Op zijn best denk ik dat de 'wetenschap' het menselijk kunnen schromelijk overschat wanneer men het klimaat denkt te kunnen beinvloeden, maar meer realistisch gedacht heeft men gewoon een probleem nodig om te onderzoeken. Er moet immers brood op de plank! Dát was nou iets waar George W wél groot gelijk in had; met het Kyoto verdrag vege met het best zijne aars af...

Of registreer je om te kunnen reageren.