Home

Achtergrond

Keuzegids: Wageningen weer de beste

De Universiteit Wageningen is net als vorig jaar de beste universiteit. Dat staat in de Keuzegids Universiteiten die vandaag verschijnt.

Volgens de redactie is de troef van Wageningen het kleinschalige en intensieve onderwijs. Wel doen studenten relatief lang over hun bachelorstudie. In de Keuzegids Hoger Onderwijs HBO, die eerder deze maand verscheen, scoorden kleinschalige hbo’s ook goed.

In de gids is ook aandacht voor de kansen op de arbeidsmarkt. Ondanks de recessie zijn die voor medici, accountants en theologen redelijk. Somberder zijn de vooruitzichten voor onder meer bouwkunde en informatica.

In de Keuzegids Universiteiten zijn bacheloropleidingen van ruim twintig onderwijsinstellingen onderzocht. De gids maakt gebruik van onder meer onderwijsstatistieken van universiteitsvereniging VSNU en resultaten van een enquête onder studenten. Dit jaar is de kwaliteit van hbo’s en universiteiten voor het eerst apart onderzocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.