Home

Achtergrond 1 reactie

Kerstmis is officieel wit

Nederland heeft officieel een witte kerst. Het is een officiële witte kerst als op beide kerstdagen in De Bilt een gesloten sneeuwdek ligt.

Op de ochtend van tweede kerstdag lag er in De Bilt 4 centimeter sneeuw, op eerste kerstdag was dat 9 centimeter. Daarmee is Kerstmis 2009 voor het eerst sinds 1981 een witte kerst. Dat heeft het KNMI zaterdag laten weten.

De vorige keer, in 1981, leverde de zeer sneeuwrijke maand december met kerst 11 tot 20 centimeter op.

Een blijvend sneeuwdek komt met kerst niet vaak voor, aldus het weerinstituut. In De Bilt waar de sneeuwdikte sinds 1901 gemeten wordt is dat, kerst 2009 meegerekend, zeven keer gebeurd. Op veel plaatsen lag dit jaar sneeuw tijdens de kerstdagen, vooral in een strook van Zuid-Holland over Utrecht naar de Veluwe en in Friesland en Groningen. Alleen vlak aan zee en in delen van Overijssel, Gelderland en Limburg bleef het groen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    willem

    In Hellendoorn was vanmorgen alle sneeuw weg, en 1e kerstdag lag er hier en daar nog wat, Dat kan ik geen witte kerst noemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.