Home

Achtergrond

Kerstdiner het duurst in Amsterdam

Wie dit jaar met kerst in een restaurant gaat eten, betaalt het meest in Amsterdam. Een vijfgangenmenu kost in de hoofdstad gemiddeld 60,66 euro.

Het goedkoopst eet men in Groningen. Hier kost een kerstmenu gemiddeld 46,38 euro, ofwel 15 euro minder. Dit blijkt uit het vrijdag gepubliceerde kerstonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.

Gemiddeld betaalt de restaurantbezoeker in Nederland voor een vijfgangen kerstdiner 55,12 euro. Den Haag, dat zich de laatste jaren steeds meer profileert als culinaire stad, eindigt op de tweede plaats met een gemiddelde prijs van 59,43 euro voor een vijfgangen menu. Ook Breda, dat op de tweede plaats eindigde in een onderzoek naar de meest gastvrije stad, is relatief duur en staat op de derde plaats met 58,54 euro.

Haarlem, de meest gastvrije stad van Nederland, blijkt ook niet goedkoop. Een kerstdiner kost hier gemiddeld 58,37 euro, waarmee Haarlem de vierde plek bezet. In het zuidelijker gelegen 'Bourgondische' Den Bosch betaalt men voor een kerstdiner een gemiddelde prijs van iets meer dan 55 euro.

Van de vier grote steden is Utrecht het goedkoopst met een prijs van 54,61 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.