Home

Achtergrond

Kerstbotenparade op Amsterdamse grachten

De Amsterdamse grachten vormen op kerstavond het decor voor de allereerste Amsterdam Xmas Canal Parade.

Tijdens dit evenement varen tussen de vijftien en twintig passagiersschepen volledig in kerstsfeer door de hoofdstad, lieten de initiatiefnemers vrijdag weten.

De vaartuigen, waaronder rondvaartboten, klassieke salonbootjes, tjalken en trekschuiten, zijn voorzien van muziek, kerstverlichting en -versiering. Zo vaart er onder meer een koor mee dat kerstliederen zingt en zorgt een sneeuwkanon voor een winters tintje, lichtte organisator Henk-Jan Bucher, directeur van Rederij de Nederlanden, alvast een tipje van de sluier op. Bucher kwam samen met vaarliefhebber Vincent Horbach op het idee voor de botenparade. Ze raakten geïnspireerd door een vergelijkbaar evenement in de Amerikaanse staat Florida.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.