Home

Achtergrond

Kerstboom blijft populair

De kerstboom is dit jaar even populair als vorig jaar. Net als in 2008 zullen dit jaar ongeveer 3 miljoen kerstbomen worden verkocht, echte en kunstkerstbomen.

Dat voorspelt het Productschap Tuinbouw naar aanleiding van een representatief onderzoek onder 1060 Nederlanders.

Volgens het productschap zal dit jaar in driekwart van de Nederlandse huishoudens een kerstboom te vinden zijn. Nederlanders blijven trouw aan de traditionele kerstkleuren, zo bleek ook uit het onderzoek. Een kwart van de opgetuigde kerstbomen krijgt als belangrijkste kleur zilver. Een vijfde versiert de boom voornamelijk met rode ballen en slingers en 14 procent van de Nederlanders gebruikt hoofdzakelijk goudkleurige versiering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.