Home

Achtergrond

Kerst in keuringszaal

In het kader van de traditionele Kerstkeuring werd maandag een keur aan bloeiende bolgewassen de keuringszaal ingedragen.

Met de nadruk op hyacinten en Hippeastrum en in wat mindere mate narcissen en tulpen.

Wat de hyacinten betreft zette Markglory een pot met de prachtige lichtblauwe Hyacinthus 05-1104 in de zaal. In dit kleursegment is nog niet zo veel voorhanden en kan het dus een goede aanvulling betekenen. Zeker in de getoonde kwaliteit.

Heel fors zijn de nagels van de snij hyacint 04-27001, mooi rood/paars is nummer 95.0144.064-01 waarvan het hart wit is getint en apart de roze multiflora 95.041.081-01 met kleine nagels. De kwekersvereniging Orientalis toont onder andere de roze Hyacinthus 'Prince of Holland'. Een product dat is voortgekomen uit de kruising 'Pink Pearl' x 'Anna Marie'. Peter van Kampen showt een heel stevige, blauwe Hyacinthus onder nummer 9707-1 en de combinatie N.J.J. de Wit/Nord Lommerse brengt mooie kwaliteit van onder andere H. 'White Pearl', H. 'Blue Pearl', heel goed op kleur (roze) zijnde H. 'Anna Marie' en een stevige witte H. 'Antarctica'.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.