Home

Achtergrond

Kellogg's

Kellogg's, officieel Kellogg Company, is opgericht in 1906. Vanaf het begin heeft het bedrijf de roeping bij te dragen aan een betere gezondheid voor iedereen.

De basis daarvoor ligt bij de broers Will Keith en John Harvey Kellogg. Laatsgenoemde, een zeer felle vegetariër, geldt als de uitvinder van de conflakes. De twee richten de Sanitas Food Company om hun graanproducten op de markt te brengen, maar kregen ruzie over de toevoeging van suiker en spraken naar verluidt nooit meer met elkaar. Will startte daarop zijn eigen bedrijf, Battle Creek Toasted Corn Flake Company, de voorloper van Kellogg Company.

Kellogg’s is de grootste producent van ontbijtgranen ter wereld en een grootmacht op het gebied van koekjes, crackers en andere 'tussendoortjes'. Daarnaast produceert het bedrijf, in lijn met de gedachten van de oprichters, vleesalternatieven. Hoewel de grootste, verkeert het de laatste jaren wel in moeilijk vaarwater. Reden waarom Mackay ook terug moest treden.

Kellogg heeft een klein kantoor (15 medewerkers) in Nederland, in Den Bosch.

Financieel

Kellogg's boekte in 2009 een netto omzet van 12,6 miljard dollar (9,5 miljard euro, koers eind 2010). Dat is, in dolars, iets minder dan in 2008. De netto winst steeg naar 1,2 miljard dollar, ofwel 900 miljoen euro.

Adres

Kellogg Company
One Kellogg Square
Battle Creek
Michigan 49016-3599
USA

Website

Kellogg Company

Beurskoers Kellogg Company

Volg de actuele ontwikkeling van Kellogg's op de beurs in New York.

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.