Home

Achtergrond

Kans op zware avondfiles door winterweer

Automobilisten kunnen woensdagavond te maken krijgen met files door het winterse weer.

De VerkeersInformatieDienst liet dinsdag weten voor woensdag een zware avondspits te verwachten. De ANWB denkt dat er er wel 400 kilometer files kan ontstaan, meer dan het dubbele dan normaal. Ook de ochtendspits zal iets drukker zijn dan normaal op een woensdagmorgen.

Weerinstituut KNMI verwacht voor woensdag winters weer met neerslag. Woensdagochtend trekt een neerslaggebied het noorden van het land binnen. Op de Wadden valt er wat regen of natte sneeuw. Dieper landinwaarts zal er sneeuw vallen.

In de loop van de dag trekt het neerslaggebied langzaam zuidwaarts en vooral landinwaarts kan er 1 tot 3 centimeter sneeuw vallen. In de kustgebieden zal de neerslag in de vorm van regen vallen. De maximumtemperatuur wordt langs de kust een graad of 5; meer landinwaarts blijft het rond het vriespunt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.