Home

Achtergrond 3 reacties

Kans op bijstand voor Q-koorts gedupeerden

Het kabinet overweegt boeren die door de Q-koorts zijn getroffen en een beroep moeten doen op de bijstand, tijdelijk te ontzien.

Zo zei minister Gerda Verburg (Landbouw) vandaag na de ministerraad dat "nu in de speciale situatie'' met ruimingen van geiten, de vermogenstoets buiten beschouwing gelaten kan worden. Hierdoor hoeven de geitenhouders niet eerst hun vermogen, zoals hun boerderij, 'op te eten' voordat ze een uitkering krijgen.

Verburg heeft dit besproken met collega-minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken). Hij zei dat voor een besluit eerst overleg nodig is met staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) die over de bijstand gaat. Zij was niet bij de ministerraad aanwezig.

Bovendien wees de minister erop dat gemeenten zelf (financieel) verantwoordelijkheid zijn voor de uitvoering van de bijstand. Gemeenten in de door Q-koorts getroffen gebieden kunnen volgens hem ook zelf hun beleid aanpassen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  henri

  Hallo, niet geholpen tijdens de MKZ. Daar is zelf nog een vergoeding geweest voor een fokverbod. Als zo slecht geinformeerd bent, houd dan je mond.

  wat wordt de situatie.... de bank boekt de rente af van 7% van een miljoen, te weten, bijna 3000,-, de bank belt op om de rekening aan te zuiveren, en de geitenboer kan dan zeggen, ja maar de bijstand van 800 komt ook nog binnen deze week.....................

  Dan gaan we het bedrijf maar verkopen zonder drachtige geiten.

  ze laat je een boer met zijn mini-marge, naar een huurhuis, maar die sector moeten niet helpen, maar die manager van ABN-AMRO mocht deze lente nog weg met een bonus van 8 miljoen

 • no-profile-image

  h

  sorry mensen ga even zoeken op het net en je vind de bewijsen dat er totaal niet geholpen is naar de kant van de boeren toe tijdens de MKZ kom in opstand!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  dirk

  Henri, nb Over grote mond gesproken van de bijstand die van overheids wege is betaald is allemaal terug betaald Waarom moest dat omdat het vermogen van boeren te groot is En wat betreft Verburg laat deze tanta maar eerst eens nagaan wat het betekend wat ze zegt En wat de melk betreft deze is door de sector zelf opgehoest en gedupeerden Toen men aan de slag ging moest men helpen het omstreden dgf de zaken op orde brengen En uh henri voor dat je wat roept ga eerst eens na wat de opmerkingen teweeg brengen Ik kan het weten want ons bedrijf werd ook tijdens de mkz geruimd met gezonde dieren voor de sector Een beetje meer respect van je kant anders hou de opmerkigen voor je

Of registreer je om te kunnen reageren.