Home

Achtergrond

Kamer wil nog drie jaar herdenking Wageningen

Defensie moet het bevrijdingsdefilé op 5 mei in Wageningen nog drie jaar blijven steunen.

Dat vindt de Tweede Kamer. De PvdA zal daar samen met coalitiegenoten CDA en de ChristenUnie woensdag een voorstel over indienen tijdens de behandeling van de begroting van Defensie voor 2010.

Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) besloot in september dat zijn ministerie volgend jaar voor het laatst meedoet aan de herdenking. Dat is een jubileumjaar, 65 jaar na het eind van de Tweede Wereldoorlog. Daarop kwam veel kritiek van organisaties en vanuit de politiek. Onlangs kwam De Vries al terug op het besluit. Hij zal volgend jaar pas een definitief besluit nemen.

De Vries wilde er vanaf, omdat Defensie op de centen moet letten. Ook kost de inzet in Wageningen veel menskracht. Defensie wil zich bovendien meer richten op de landelijke Veteranendag die elk jaar in juni in Den Haag wordt gehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.