Home

Achtergrond

Kamer praat nog een keer over Westerschelde

De Tweede Kamer rondt donderdagavond het debat af over de Zeeuwse Hertogin Hedwigepolder.

Het kabinet heeft, ondanks protesten in Zeeland, besloten dat de polder onder water moet om het natuurherstel bij de Westerschelde vorm te geven.

Het CDA lag lang dwars, maar ging half oktober overstag. Daardoor heeft het kabinetsplan nu de steun van een Kamermeerderheid. De andere partijen willen van CDA'er Ad Koppejan horen waarom hij zich uiteindelijk toch neerlegde bij het onder water zetten van de polder.

In een van de laatste debatten over de kwestie, die deze zomer nog leidde tot ruzie met de Vlamingen, riep Koppejan het kabinet nog op vooral niet over te gaan tot ontpoldering. Hij verklaarde zijn ommezwaai onlangs door te stellen dat hij teleurgesteld was in de keuze van het kabinet, maar dat de mogelijkheden om nu nog een alternatief te vinden, zijn uitgeput.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.