Home

Achtergrond 5 reacties

Kamer neemt Wet dieren aan

De Tweede Kamer heeft vanmiddag met vrijwel algemene stemmen de Wet dieren aangenomen. Alleen de PvdD stemde tegen.

In de Wet dieren worden vijf bestaande wetten samengevoegd, te weten: de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren; de Wet op de uitoefening van de diergeneeskunde; de Wet op de dierenbescherming; de Kaderwet diervoeders; en de Diergeneesmiddelenwet.

In de wet staan de rechten van het dier omschreven: dieren moeten onder meer vrij zijn van honger, pijn en stress. De wet regelt ook een verdere liberalisering van het destructiebestel.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  SBB,direct beginnen met bijvoeren in de Oostvaarderplassen,daar hebben die dieren recht op

 • no-profile-image

  GJ

  Als je deze wet letterlijk neemt is het verboden welke diersoort dan ook te houden.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  alle dieren aan de paracetamol.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zorgelijk dat de voltallige kamer accoord gaat met het liberaiseren van de kadaverhandel, sorry, verwerking, sorry destructie! Straks hebben we Belgische toestanden en dan is Leiden in last. Maar inderdaad Gert, die stumpers in de Ovpl kunnen nu met de wet in de poot bijvoedering eisen. Jammer dat het geen leeuwen zijn. Dan wist ik wel een nuttige bestemming voor hun onnutte folteraars!

 • no-profile-image

  wim

  Het is natuurlijk je reinste huichelarij als deze wet is aangenomen, de herten,paarden en runderen in de oostvaarderplassen gewoon laten verhongeren.Een hypocrite overheid.Ja wat doen we dan ook nog met een partij voor de dieren

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.