Home

Achtergrond

Kamer eist opheldering over mislukte aanslag

De Tweede Kamer wil opheldering van minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) over de mislukte aanslag tijdens een vlucht van een toestel van Delta Airlines van Schiphol naar de Amerikaanse stad Detroit.

De PVV wil zo snel mogelijk een debat, maar andere partijen willen in een brief uitleg over het incident waarbij een Nigeriaan tijdens de vlucht een explosief tot ontploffing probeerde te brengen. "Hoe is het mogelijk dat iemand met dit soort materiaal kennelijk in het vliegtuig kan stappen'', vraagt VVD-Tweede Kamerlid Fred Teeven zich af.

"Ik wil opheldering over de feiten en ik wil weten welke maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen'', aldus PVV-Kamerlid Raymond de Roon. "Blijkbaar zijn er nieuwe mogelijkheden gevonden om groot onheil aan te richten aan boord van een vliegtuig'', aldus het Kamerlid Ed Anker van de ChristenUnie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.