Home

Achtergrond 4 reacties

Kamer eist alsnog brief van Verburg op

De Tweede Kamer neemt geen genoegen met de weigering van minister Verburg inzage te geven in een brief van de Europese Commissie over perceelsregistratie.

Uiterlijk volgende week dinsdag moet Verburg die brief aan de Kamer ter beschikking stellen. Dat heeft de vaste commissie LNV van de Kamer vanmiddag besloten in een procedurevergadering.

Voor de Kamer is nog veel onduidelijk over het proces van perceelsregistratie waarmee de Dienst Regelingen bezig is. Daarover is veel onrust, want boeren raken daardoor land ,,kwijt’’.

Verburg heeft steeds gezegd dat deze perceelsherziening plaats vindt op last van Brussel. In een brief aan de Kamer heeft Verburg vorige week één citaat weergegeven uit de brief van de Commissie. Meer wil ze niet prijs geven omdat dit de positie van Nederland zou schaden in de onderhandelingen die nu nog plaats vinden. Maar de Kamercommissie wil nu het naadje van de kous weten en eist de volledige brief op.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  john

  ja spannend, wat zou er staan in de brief. een Sinterklaasgedicht? Als door openbaarmaking van de brief de onderhandelingspositie geschaadt is dan mag de minister b llijven zitten. Zo niet dan is het tijd voor kerstvakantie

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Het is mij een raadsel welke onderhandeling er op dit moment nog plaats vinden. Vecht mevr. Verburg deze brief zelf aan in Brussel? Uit haar reactie lijkt dat onwaarschijnlijk.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Zolang de minister niet met de brief komt kun je ervan uitgaan dat ze dienst regelingen erop uit gestuurd heeft om land te pikken om minder geld te hoeven uit te betalen en zo in eigen knip te stoppen

 • no-profile-image

  gert

  Het wordt nu interressant wat er in die brief staat

Of registreer je om te kunnen reageren.