Home

Achtergrond 3 reacties

Kamer debatteert donderdag over Q-koorts

De Tweede Kamer debatteert donderdag aanstaande met de ministers Gerda Verburg (LNV) en Ab Klink (Volksgezondheid) over Q-koorts.

Morgen om 12 uur moet het kabinet de aanpak die het voorstaat naar de Kamer hebben gestuurd.

Aanvankelijk zou de Kamer pas volgende week donderdag debatteren over de bestrijding van Q-koorts. De Kamer heeft dit vervroegd, mede door de toenemende onrust onder de bevolking. De Kamer wil vier uur inruimen voor het debat.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Waarom niet alle drachtige dieren ook enten. Middel wordt volgend jaar ook geregistreerd voor drachtige dieren dus kan geen kwaad. Onderzoek van GD heeft toch uitgewezen dat het effectief is.
  Ruimen is toch dramatisch en onverantwoord als het niet nodig. Volksgezondheid moet bovenaan staan maar als ruimen niet nodig is moet dat ook niet gebeuren.

 • no-profile-image

  Joop

  Die onrust is aangewakkerd door het programma Zembla. Het programma kwam er slecht uit voor de geitenboeren. Die journalist liet de mensen die actie willen ondernemen tegen Qkoorts wel hun verhaal volledig vertellen en de boeren werden met hun rug tegen de muur geplaatst , tevens is er volgens mij ook veel geknipt in die intervieuws.
  En om nu besmette bedrijven te gaan ruimen en als het dan ook nog zo gaat worden dat er in een straal van 2,5 of 5 km om een besmet bedrijf heen alle geiten/schapenbedrijven geruimd dienen te worden, dan is de kans aanwezig dat er dan ook NIET besmette bedrijven geruimd gaan worden, dus met andere woorden, ze willen dan GEZONDE DIEREN afmaken! Is dit wat we willen in Nederland. Moeten we dan ook de besmette mensen met Mexicaanse griep gaan ruimen, want die verspreiden dat griepvirus ook, en daar vallen ook slachtoffers? Moeten we dit allemaal tolereren in Nederland? MENSEN DENK TOCH EENS NA

 • no-profile-image

  Jan Roovers

  Wat maakt het allemaal uit, onze minister van LNV kijkt niet zo nauw, het CDA geeft al helemaal niet om dieren, wel om ze op te eten, dus gewoon doorfokken, niks aan de hand, we hebben het gezien met de MKZ, gewoon 300.000 (gezond) dieren ruimen.
  Nu zijn de geiten en schapen aan de beurt, gezond of niet, ruimen die handel en daarna met alle macht weer fokken, fokken en nog eens fokken.
  Liefdadige CDA, Jezus was ook VEGETARIER.
  Mevr.Verburg, eet smakelijk met de Kerst.

Of registreer je om te kunnen reageren.