Home

Achtergrond 2 reacties

Kalkoenbroeder wil in Nederland slachten

Kalkoenbroeder Henk Coolen in het Limburgse Heythuysen wil op termijn vleeskalkoenen van het ras Kelly Bronze in Nederland slachten.

De dieren worden nu in Engeland verwerkt. Voordat Coolen een Nederlandse kalkoenenslachterij opstart, moet de afzet van Kelly Bronze-kalkoenen wel tienduizend stuks per jaar bedragen. Dat aantal ligt nu op 2.500. De kalkoenbroeder verwacht dat de afzet binnen twee jaar verviervoudigt. Dat zegt hij in het vleesmagazine.

Als Coolen een kalkoenenslachterij opstart is dat de enige in Nederland. Dutch Turkey Company, de laatste overgebleven Nederlandse kalkoenenslachterij, sloot haar deuren in 2005. Vanaf dat jaar zijn Nederlandse kalkoenenhouders aangewezen op Duitse slachterijen voor de afzet van hun slachtrijpe dieren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bert van Lier

  Henk. Een hele onderneming.Terwijl anderen vluchten begin jij.Kan soms het beste zijn.
  Succes Henk
  Bert Kazakhstan

 • no-profile-image

  dirk

  10000 per jaar is 200 per week dan! Kun je daar een rendabele slachtlijn voor openen?Ik dat ik die met de hand ook wel klaar krijg!

Of registreer je om te kunnen reageren.