Home

Achtergrond

Kabinet geeft financiële impuls aan innovatie

Het kabinet trekt 350 miljoen euro uit voor zes innovatieve projecten die de Nederlandse economie op langere termijn moeten versterken.

Dat is vandaag in de ministerraad besloten. Het geld is afkomstig uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES). Het gaat om projecten in de sectoren levensmiddelen, chemie, gezondheid, onderwijs, energie en nanotechnologie. Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) heeft er vrijdag een brief over gestuurd naar de Tweede Kamer.

"De projecten dragen onder andere bij aan nieuwe bedrijvigheid en daarmee aan de werkgelegenheid in Nederland', aldus Van der Hoeven.

Zo gaat er 125 miljoen naar onderzoek naar een project waarbij nieuwe toepassingen op het gebied van nano- en microtechnologie worden onderzocht en verder ontwikkeld tot producten voor het bedrijfsleven. 81 miljoen is er voor onder meer geneesmiddelenonderzoek bij virale infectieziekten en genetische hersenziekten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.