Home

Achtergrond 7 reacties

KNJV: niet jagen tot na kerst

De Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging (KNJV) adviseert haar leden tot na de kerst niet te jagen.

Dit advies is vooral gebaseerd op de huidige sneeuwbedekking en de sneeuwverwachting op korte termijn, en betreft de gebieden waar een fors pak sneeuw ligt.

Verder adviseert de KNJV provinciale overheden om na de kerst een besluit te nemen over een eventuele sluiting van de jacht, en het stopzetten van beheer en schadebestrijding. Ook dit besluit is afhankelijk van het weer.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  spotvogel

  Beste Anti Jacht, zoals Herkauwer inmiddels al gemeld heeft wordt er hier ondanks het dikke pak sneeuw tussen de rivieren stevig 'beheerd'. We hebben afgelopen week enkele gezamenlijk-gesepareerde surveillances gedaan en over de resultaten is ook het een en ander te lezen in het forum 'Thieme wil jachtverbod vanwege winterweer'. Het is lastig met al dat klandestiene vuurwerkgeknal, maar ik hoorde zojuist dacht ik toch geweerschoten in de polder richting Altforst. Ik ga dus nog maar even een rondje maken, want niet geschoten is altijd mis.

 • no-profile-image

  wandelaar

  En het zou nog een veel mooier gebaar zijn als de door en door verkankerde KNJV iedereen opriep om de dubbelloops wapens en kogelbuksen tot ploegscharen om te smeden en daarmee de eigen wilddodenakker te gaan bewerken. Dan groeit er uit verderflijke rotting wellicht ooit nog eens iets moois.

 • no-profile-image

  dier

  Mooi op tijd, jongens, er ligt al meer dan een week sneeuw.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zaterdagmiddag 19 dec. jl was er een drijfjacht op het landgoed Hernen (Gld), eigendom van het Geldersch Landschap. Ik zag er enkele bekende koppen onder wie een oud-voorzitter van een Wbe uit de buurt van Geldermalsen, die nu in het Utrechtse woont. Er lag toen al een dik sneeuwpakket en het was hardstikke koud. Eergister (21.12.09) was er een drijfjacht vlakbij de Heerlijkheid Horssen, in een terrein van het waterbedrijf Vitens, dat bij lange na geen 40 ha groot is en ingesloten ligt tussen openbare wegen. Bovendien lag er toen tussen 30 en 40 cm sneeuw. Er waren twee (!) jachtopzieners bij aanwezig. Zojuist werd er gejaagd in het Groot Middelveld tussen Druten en Boven-Leeuwen. Ik moet mij sterk vergist hebben als ik daarbij niet een bureaumedewerker van de KNJV herkend heb! Anti Jacht en Dier, jullie hebben volkomen gelijk. Deze KNJVactie is een wassen neus en ik ga morgen en na kerst extra intensief surveilleren.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Het zou een mooi gebaar zijn van de BV Alferink & Lulof als men de achterban zou oproepen om tot een week na kerst 2010 helemaal nergens meer op te jagen. Gewoon om de eigen achterban weer wat op adem te laten komen na alle moordpartijen van afgelopen jaren.

 • no-profile-image

  anti

  Een schijnheilige vertoning van die geesteszieke club. Wat begrip hopen te winnen. Maar echte kenners weten wel beter. De KNJV is een doodzieke schietclub, die de naam koninklijk alleen maar te danken heeft aan een man, die leefde met het jachtgeweer in zijn bed, ....juist die van de Lockheed. (Och das maar een voorbeeld, er zijn er zoveel)

 • no-profile-image

  anti

  Natuurcriminelen blijven nu eenmaal natuurcriminelen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.