Home

Achtergrond 2 reacties

Jasperse: model NMA blijven gebruiken

Het model dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) heeft gebruikt bij het marge-onderzoek voor versproducten kan voor blijvende transparantie zorgen in de groenteketen.

Dat zegt Thijs Jasperse, voorzitter van telerscollectief P8 in een reactie. "We werken als sector al langer met een ketencalculatiemodel, maar er lijkt een nieuw model geboren, dat we kunnen toepassen."

Jasperse vindt het opmerkelijk dat de NMA geen conclusies trekt over hoe de supermarkten en tussenhandel de marges hebben weten te verhogen. "De sector zit in nood, dan mag je verwachten van zo'n gerenommeerd onderzoek dat die vraag beantwoord wordt." Wel is hij blij dat de NMa bevestigt dat groente en fruit een margerijk product is.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    thijs

    Snap je nu niet dat de supermarkten en de handel de "zogenaamde kosten" heel erg hebben opgepoetst, dan kun je de marge voor de buitenwereld natuurlijk wel makkelijk laag houden. En ja hoor iedereen stinkt er weer in en denken dat de tuinders lopen te meuten...

  • no-profile-image

    gert

    Boeren en tuinders hebben beperkt houdbare produkten,de supers zijn daarom in een gemakkelijke onderhandelingspositie,de NMA houdt hier geen rekening mee,er is een ongelijk speelveld ontstaan door de NMA,de supers en de consument zijn de lachende derde

Of registreer je om te kunnen reageren.