Home

Achtergrond 1 reactie

Jasperse: APO paprika krijgt snel navolging

Enkele maanden na oprichting van de associatie van producentenorganisaties (APO paprika) zullen ook bundelingsinitiatieven voor andere producten van de grond komen.

Dat verwacht Thijs Jasperse, voorzitter van telerscollectief K8 (komkommer) en A8 (aubergine).

Volgens Jasperse lopen gesprekken tussen partijen in de tomatenteelt, komkommerpartijen in het westen van het land en tussen auberginetelers. Welke partijen daarbij betrokken zijn, kan hij niet zeggen. "Het is niet duidelijk in welke combinatie en in welke constructie, maar ik verwacht dat er volgend jaar meer bundelingen van de grond komen."

De coöperatie voor de APO paprika wordt één dezer dagen opgericht. Bij de uitwerking van de plannen mikken de vijf paprikapartijen op een start in het eerste kwartaal van 2010. De bundeling bij andere producten zullen sneller van de grond komen nu groen licht voor paprika is gegeven.

Toch is het niet vanzelfsprekend dat voor andere producten daardoor het proces makkelijk wordt. Daarvoorzijn de juridische en organisatorische ingrepen te groot, stelt hij.

Theo Tijssen, voorzitter van de werkgroep voor APO paprika, stelde eerder dat bij het ontstaan van meerdere APO’s er gekeken moet worden naar organisatorische samenwerking. Hij kon niet reageren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    importeur

    Het is toch werkelijk ongelofelijk dat heel Nederland tegen beter in instemt met diverse APO's terwijl allemaal weten dat deze gedoemd zijn te mislukken daar de essentiele vragen over prijsvorming en voorraad niet ingevuld worden. Meneer asperse grijpt tegelijkertijd ieder strohalmpje aan oom zijn allang ter ziele gegane kindje nog in leve te houden. Laat de teler maar betalen. Oprichtingskosetn 600.000 euris of hebben we ons een nulletje vergist. Meneer Jasperse blijft in ieder geval vrolijk rekeningen schrijven..

Of registreer je om te kunnen reageren.