Home

Achtergrond 27 reacties

In memoriam Thieme voor geruimde geiten

De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft op de internetsite een in memoriam geplaatst waarin wordt stilgestaan bij de vandaag begonnen ruiming van 40.000 geiten en schapen om de Q-koorts te bestrijden.

Volgens Tweede Kamerlid Marianne Thieme worden de dieren "geofferd op het altaar van de economie''. Thieme noemt de ruimingen "een nieuw triest dieptepunt in de geschiedenis van de Nederlandse veehouderij die het einde van de bio-industrie een beslissende stap dichterbij zullen brengen.'' De ruimingen zelf typeert de PvdD als "een pervers en geperfectioneerd vernietingssysteem'' dat dood en verderf zaait.

Op de PvdD-internetpagina kan een een petitie worden ondertekend tegen de ruimingen. Vandaag waren daar ruim 40.000 namen onder te vinden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hans

  Laten we niet reageren met de waan van de dag maar denk inhemelsnaam na voor dat je wat roept! Je wenst iemand niet het allerergste toe en je klaagt ook geen dierenarts aan die zijn werk doet, want dan weet je echt niet waar over je praat.

 • no-profile-image

  jan

  Thieme ga eens kijken in de Oostvaarderplassen,daar is wel onnodig dierenleed,hongerende paarden,runderen en herten,die geen kant op kunnen met te weinig voedsel

 • no-profile-image

  Els

  Hans
  Ik vind helemaal niet dat de dierenartsen hun werk doen.Dierenartsen horen dieren beter te maken en niet gezonde dieren te vermoorden.Zij hadden in staking moeten gaan.Zal lekker worden ,als iemand van de regering roept dat je moet gaan moorden,dat je dat dan ookmaar doet.Zulke mensen horen aangepakt te worden.

 • no-profile-image

  pestvogel

  Waarom hebben Herkauwer,spotvogel en juvenalis niet al jaren geleden al die CDA ministers en de rest van dat zootje in den Haag aan de schandpaal genageld?
  In 1 uitzending kon Antoinette Hetzenberg een slachterij torpederen.
  Dan moeten deze geweldige personen dat toch ook kunnen?
  Of is het gewoon bluf van dit zichzelf chronisch overschattende scheldende zootje?
  Ze beweren dat ze weet ik wel niet wat voor belangrijke en al wetende personen zijn die overal infiltreren.
  Dus stop eens met zeuren en laat eens wat zien of emigreer naar een internetloos eiland ergens ver weg.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Pestvogel doe niet zo naief. Denk je nou werkelijk dat Herkauwer en Spotvogel zomaar wat voor het vaderland weg zitten te raaskallen? Kom nou toch gauw. Alle relevante zaken over LNV, de respectievelijke ministers en het "beleid" zijn na te lezen in de Spotvogeldossiers:"de Pestvogels van Veerman' en 'Wachten op de Pandemie'. En alle info die over andere belangrijke en relevante zaken handelt is vastgelegd in archieven, manuscripten, memo's, websites, correspondentie, et cetera. Ik ken Spotvogel goed en lang genoeg om je te verzekeren dat hij nooit op de man speelt. Want daar vind hij geen bal aan.
  En ook herkauwer speelt altijd fair play en heeft een bloedhekel aan leugen, laster, achterklap en feitenverdraaiing. Ikzelf kom weliswaar uit de buurt van de Bedriegertjes, maar ik haat onwaarheid. Al laat ik schuldigen wél graag nat gaan. Zeiknat, om precies te zijn! Geloof mij dus maar: alles wat er over deze materie gezegd is dient serieus genomen te worden. Denk daar dus maar goed over na.

 • no-profile-image

  sjeng

  tjonge jonge, Thieme: doe er nog een schepje bovenop dan neemt straks je echt niemand meer serieus, in zoverre dat nog iemand doet.

 • no-profile-image

  kritische lezer

  Een parlementair onderzoek? Grapje zeker? Het zou me verbazen als de "geachte afgevaardigden" hun eigen naam kunnen schrijven!

 • no-profile-image

  wandelaar

  Antoinette Hertenberg zwijnt erg, want zij zit dankzij de Tros erg royaal in de researchpecunia's. Kritische burgers moeten alles op eigen kosten doen en als zij hun informatie naar buiten willen brengen dan lopen zij altijd tegen vestingmuren van tegenwerking aan. Spotvogel schreef twee dikke dossiers over de Vogelgriep, maar in een land waarin niemand nog kan lezen én denken én handelen is dat allemaal boter aan de galg gesmeerd. Maar als jij Pestvogel iets kunt vinden in de reacties wat niet klopt, dan moet je dat vooral duidelijk in het forum zetten. En anders gewoon lijsterbessen of vuurdoornbessen gaan kanen, want dat doen Pestvogels in deze tijd van het jaar!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Inderdaad Kritisch Lezer, maar declareren kunnen ze wél! Een bijbaantjes bijeen harken ook! Welk beschaafd land heeft er nu zo'n parlement? Dat geeft geen opgeruimd gevoel!

 • no-profile-image

  spovogel

  Anti Jacht, het is inderdaad om kotsmisselijk van te worden. Vanochtend maakte ik een rondje in mijn omgeving om de situatie bij enkele geitenhouders te bekijken en stuitte op een horde gewapende natuurverraggers die in een halve meter sneeuw nog even een kertsttableau aan hazen, konijnen en fazanten gingen afknallen. Ik sprak de jachtopziener erop aan die mij afblafte dat dit het beleid was dat door de minister gesteund wordt. Nou ja: ik had mijn mond ook niet thuisgelaten, maar heb toch maar per gsm de politie gewaarschuwd. Zaterdagmiddag betrapte ik ook al zo'n horde reuzelgesteven lederhosen bij kasteel Hernen in een bevroren en besneeuwd moerasterrein van Het Gelders Landschap. Iedereen zou het lidmaatschap van zulke jachtminded clubs meteen op moeten zeggen.

 • no-profile-image

  Louisa

  De mensen die betrokken zijn bij respect voor levende wezens, nemen dit zeker serieus hoor.
  Heel goed dat ze er zo aandacht aan geven, die arme hoogzwangerde diertjes gewoon af slachten is te absurd voor woorden en de zogenaamd zo ohzo gevaarlijke bacterie leeft gewoon door in het gebied, wat een zinloosheid. De mens is doodsbang om bacterien op te lopen, welnu das nu eenmaal het leven, dat zit vol met bacterien, dan ga je toch niet zomaar afslachten. Juist heel goed dat er zoveel aandacht aan die afmaak/afslachtdrang van de overheid, wordt gegeven. Lager bij de grond kan de overheid in mijn ogen niet meer zitten met zo een mentaliteit. Walgelijk!

 • no-profile-image

  pestvogel

  Herkauwer,
  Ik reageer op JULLIE en niet specifiek op anti KOMMA jacht.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Pestvogel, heb je aan de Pleegzuster Bloedwijn gezweten of hoe zit dat? Je regageert op de bijdrage van Spotvogel en noemt hem Anti, maar Anti Jacht is heel iemand anders. Gelukkig blijk jij wel bepaalde essenties uit andere bijdragen onthouden te hebben. Dat is dan weer mooi meegenomen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ach, what's in a name? Als er maar gereageerd wordt! En by the way: liggen die bessen je een beetje zwaar op de maag? Je bent ineens zo stilgevallen.

 • no-profile-image

  pestvogel

  Waarde Spotvogel dank voor de reactie,Daar zat ik nu op te wachten,dit soort reacties.
  Ik hoop dat je met me eens zult zijn dat reacties zoals van.......... (vul zelf maar in)
  waarin alleen maar beledigd en geschreeuwd wordt NOOIT een goede dialoog op gang zullen brengen en de verhoudingen alleen maar op scherp zal zetten.
  met als gevolg dat er dus nooit geen dingen zullen veranderen(verbeteren)

 • no-profile-image

  spotvogel

  Helemaal mee eens beste Pestvogel. Ik heb Anti Jacht ook welleens (in het forum 'de haas heeft het moeilijk' en/of het daaropvolgende ganzenforum) gevraagd om een beetje te dimmen. Zélf probeer ik meestal zo genuanceerd mogelijk te zijn, maar ja: het pseudoniem Spotvogel houdt al in dat ik af en toe mijn boekje te buiten ga. Maar (bijna) altijd wel met respect voor de andersdenkenden. Herkauwer is vaak wat feller, maar die is dan ook haast continu op surveillance. Je wilt niet weten wat hij allemaal meemaakt. Daar wordt men dan een tikje oververhit van. Maar komaan: het was de eerste witte kerst sinds 1981 en helaas een verregende. Zodat het niet moeilijk was om het hoofd koel te houden.

 • no-profile-image

  Linda

  Waarom worden Klink en Verburg niet aangeklaagd voor het uitmoorden van gezonde zwangere Geiten?Omdat wij sloome Hollanders alles maar laten gebeuren ,worden er nu Geiten met een dodelijke injectie afgemaakt en hun jong sterft een vreselijke dood!!!Ik walg van het hele cabinet!!Ik heb net enkele beelden op het journaal gezien.Te walgelijk voor woorden!Van mij mogen de dierenartsen die de dodelijke injectie toedienen ook aangeklaagd worden.MEN DOOD GEEN GEZONDE DIEREN!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Hans, een dierenarts behoort zijn of haar beroepsethiek te hebben, te respecteren en gestand te doen. Er is geen enkele verdedigbare reden om Verburg c.s. bij te staan in de ten helle voerende ijskoude sanering van een, aan de Agri-bonzen onwelgevallige, sector. De eerste kiemen voor deze geplande ruimingen werden al vier jaar geleden gezaaid en er werd opzettelijk niet handelend opgetreden! Intussen stierven meer dan tien mensen aan Q-koorts. Marianne Thieme was nog mild. Het hele Parlement én het Kabinet treft het verwijt: dood door schuld! En de dierenarts die aan deze maskerade medewerking verleend kan wat mij betreft beter bij Breed gaan werken. Want zo'n veterinair is veel te Smal voor zulk een gewetensvolle professie!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dat is het tegendeel van wat je bedoeld, .,.! 'Een steek onder de gordel' geef je iemand als je onterechte kritiek aan het spuien bent of iemand ten onrechte zwart maakt! Niemand kan Marianne verwijten dat zij niet de hele hoed en rand van het geitendebacle kent. Maar als ENIG parlementslid was zij WEL de EERSTE die het op de agenda heeft gezet! Ik hoef hier wel weer niet te gaan herkauwen dat de Q-koorts eind 2005/begin 2006 opzettelijk is uitgezet in de geitensector en dat LNV bewust heeft afwacht in de hoop dat er een waarlijke epidemie zou uitbreken. Dat gebeurde niet, maar wél werden er mensen ziek en stierven zelfs. Toen was Leiden in last want het was immers de bedoeling om de geitensector ijskoud te saneren. Daarom werd er naarstig toegewerkt naar het naderde kerstreces en werd een ondervertegenwoordigde kamer misbruikt om een meerderheid voor ruiming te krijgen. Inderdaad puntje komma puntje, dat was te wijten aan een ZIJ. Maar niet aan Marianne Thieme, doch aan Gerda Verburg! ZIJ en zij alleen is thans de geitensector moedwillig aan het slachtofferen op het Agri-industriële schavot van machtshebbers waaraan Gerrit Braks destijs LNV verkocht heeft. En als ik goed ben ingelicht dan heeft Cees Veerman haar dit ook nog eens op het hart gedrukt. Daarom dring ik al tijden aan op een diepgravend parlementair onderzoek naar de rol van LNV bij alle veterinaire uitbraken en ruimingen sinds 1997! !

 • no-profile-image

  pestvogel

  Ik heb mijn buikje weer vol met besjes.
  Allemaal bla,bla,bla De discussie gaat over de in memoriam van de PVDD en niet over jacht!
  Anti,je haalt enkele dingen door elkaar. Volgens mij worden de geiten niet door jagers geruimd.Door je zure wrokkige karakter begin je wel heel erg te bazelen.
  En voor de rest, mij maak je niet wijs dat een sensationeel stuk over bedriegende CDA bewindslieden niet de interresse heeft van de linkse pers in Nederland.
  Ook pecunia zijn geen argument want ik hoor jullie altijd oreren dat je hele dossiers hebt bijgehouden in bijna 40 jaar LNV dienst. Dus de hapklare brokken kun je zo naar Zembla of een andere redactie sturen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Han, doe een beetje normaal graag. Jij weet net zo goed als iedereen dat een kleine kamerfractie geen wonderen kan verrichten in een van Onbenul en CDA vergeven parlement. Ik sympatiseer niet met Marianne, maar zij is wél de enige in de hele kamer die het van meet af aan voor de geiten en hun houders/sters heeft opgenomen. Verburg liet de Q-koorts (im Auftrag???) moedwillig uit de klauwen tippelen, om koud te kunnen gaan saneren. En koos daarvoor het Kerstreces uit. Zo is dat!!!
  En Jan, je hebt helemaal gelijk over de dierenbeulerij van SBB in de Oostvaardersplassen. Maar hoe wil je in hemelsnaam van een zo kleine en dappere partij als PvdD verwachten dat zij overal zijn en alles weten? Daarom zijn mensen als jij zo belangrijk om hen te steunen. Lid worden dus! Maar goed: SBB verhongert 2000 heckrunderen, 2200 edelherten en 2600 koninckpaarden op een armlastige oppervlakte van maximaal 1400 effectief begraasbaar terrein. Dat is geen natuurbeheer, geen natuurontwikkeling maar botte dierenbeulerij. En dat heeft in ieder geval mijn volle aandacht!

 • no-profile-image

  Han

  Ik vind het ongepast, op deze wijze munt te willen slaan uit de ellende van de geiten houders. Als de PvdD body had zou ze 3 jaar geleden gepleid hebben voor algehele vaccinatie en niet allerlei niets opleverende petities en vragen de Kamer in hebben geslingerd. t.
  Ik had van de nieuwbakken boerin die Thieme is ,wel wat meer respect voor haar collega's verwacht en zeker meer takt.
  Ik wil in ieder geval de getroffen geitenhouders alle sterkte wensen.

 • no-profile-image

  anti

  ik schrik niet meer van het ruimen. Het CDA leeft van een ruimcultuur. Laten alles eerst in het 100 lopen en beginnen dan te regeren met de macht van de dood. Zolang dit CDA nog gewoon gezonde dieren, levend in ONZE natuur, laat executeren door een stel natuurcriminelen, zich jager en wildbeheerder noemend, zolang mag je in dit land van dit CDA niet anders verwachten. En dan op TV maar een gezalfd smoelwerk trekken, dan red je het wel bij dommeriken.

 • no-profile-image

  .

  Het is niet goed te praten dat ze gezonde geiten afmaken. Ze kunnen ook alle geiten bloedproeven nemen en dan de besmette geiten afmaken. Dan moeten ze ook de hobby dieren testen. (beginnen met de bedrijven) Maar de geitenhouders en de dierenartsen kunnen hier niets aan doen. Dat normale mensen zo reageren is wel te begrijpen. Maar het is weer een steek onder de gordel van marianne. Want zij zou beter moeten weten. Zij komt ook niet met oplosingen. Zij wacht tot er iets fout gaat en maakt er dan misbruik van om de sector zwart te maken.

 • no-profile-image

  pestvogel

  Wipstaartje ik heb er goed over nagedacht en hoop ook echt dat de waarheid van spotvogel etc boven water en vooral in de publiciteit komt.
  Maar ik lees al jaren dit soort raaskallerij en zie er nooit resultaat van terug in de media of nog beter in de politiek.
  Dus ik ben bang dat dit alles niet DE waarheid is maar HUN waarheid.
  Vandaar mijn oproep om eens spijkers met koppen te slaan of op te houden met dit geblaat indien ze het niet hard kunnen maken.

 • no-profile-image

  pestvogel

  Nee hoor met mijn maag is alles goed, Ik was alleen perplex van jullie domheid:
  De realiteit doet er bij jullie blijkbaar niet toe,als je maar kan raaskallen en beledigen.
  Wees eens volwassen en kom met realistische voorstellen en oplossingen en zorg dat je jullie dubbel opgeslagen en gearchiveerde stukken openbaar worden.
  Dan is jullie probleem opgelost en staat heel Nederland op z,n kop.
  (Al jullie lawaai zal wel weer uitdraaien op ordinair gescheld en op de man spelen en als een nachtkaars uitgaan)

 • no-profile-image

  spotvogel

  Waarde Pestvogel, allereerst een mooi en lichamelijk en inhoudelijk gezond Kerstfeest toegewenst. Raaskallen is niet mijn gewoonte en ik deed moeite om alles wat ik (als schrijver) te weten kwam en kon linken aan een groter geheel, op schrift te stellen en op eigen kosten te doen uitgeven. Niet dus uit enig winstbejag, maar louter uit noodzaak. Omdat wij al bijna een decennium lang wonen en leven in een land waarin nagenoeg de integrale pers in handen is gekomen van holdings die worden bestierd vanuit ultra rechtse machtscentra. Probeer daar als 'kleine man of vrouw' maar eens doorheen te breken! Daarom wordt er door mij (en door enkele via dit internetmedium ontmoette) strijdmakkers (v/m) ook bij veelvuldige herhaling aangedrongen op Parlementair Onderzoek om duidelijke misstanden aan het daglicht en voor de rechter te brengen. Ooit zal het ook in dit confessioneel verworden land worden zoals de slothymne van het Pink floyd-concert The Wall op de Kurzfuehrstendamm in Berlijn in 1989: "The tide is changing!" Beetje laat voor een land dat zoveel strekkende kilometers getijdekusten telt.

Laad alle reacties (23)

Of registreer je om te kunnen reageren.