Home

Achtergrond 2 reacties

"Huizenprijs zal niet meer dalen"

Van de Nederlanders verwacht 64 procent dat de prijzen van koopwoningen volgend jaar gelijk zullen blijven of zelfs stijgen.

Vorig jaar dacht 67 procent nog dat de prijzen zouden dalen. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek door Maurice de Hond in opdracht van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

De zorgen over de eigen financiële situatie als gevolg van de kredietcrisis zijn afgenomen, maar mensen zijn er niet gerust op dat anderen getroffen zullen worden door de recessie. Zo verwacht 60 procent van de mensen dat in de komende paar jaar veel woningen gedwongen verkocht zullen worden, tegenover 30 procent vorig jaar.

Het aantal huishoudens dat van plan is in de komende twaalf maanden binnen Nederland te verhuizen, bleef gelijk: 19 procent. NHG-directeur Karel Schiffer zegt dat de uitkomsten van het onderzoek sporen met het beeld dat de markt van koopwoningen zich de laatste maanden herstelt. Het gaat om een representieve steekproef van tweeduizend Nederlanders, aldus Maurice de Hond.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Hoe kun je nou verwachten dat de huizenprijzen niet meer dalen, als gelijktijdig het dubbel aantal mensen (t.o.v. vorig jaar) verwacht dat er meer gedwongen verkoop (en dus meer aanbod) plaats zal vinden.

 • no-profile-image

  domme albert

  Maurice doet heel goed werk. Iedereen weer positief, dan kan het feest weer beginnen.
  Bij vorige recessies was de waarde van een gemiddeld koophuis in Nederland gelijk aan de waarde van 4 kg goud!!!
  Of zou dit helemaal geen recessie zijn?

Of registreer je om te kunnen reageren.