Home

Achtergrond

Honderden kerkklokken luiden voor het klimaat

Ruim negenhonderd kerken hebben zondagmiddag in Nederland de klokken geluid voor het klimaat.

De katholieke, protestantse en andere kerken riepen zo wereldleiders op om in actie te komen voor een goed klimaatverdrag. Ook elders in de wereld luidden de klokken.

De kerken wilden met de actie een boodschap van rechtvaardigheid laten klinken. Zij gaven hiermee aan dat zij solidair zijn met de armen in de wereld. Rijke landen moeten minder broeikasgassen gaan uitstoten en ontwikkelingslanden financieel helpen in te spelen op het veranderende klimaat, vinden ze.

De actie vond plaats na afloop van een kerkdienst in Kopenhagen. In de Deense hoofdstad is momenteel een VN-top aan de gang. Ruim 180 regeringsdelegaties komen hier bij elkaar om afspraken te maken voor het klimaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.