Home

Achtergrond

'Herstel van economie is gematigd'

De Nederlandse economie herstelt sneller dan verwacht van de internationale recessie en zal volgend jaar waarschijnlijk weer licht groeien.

Volgens hoofdeconoom Charles Kalshoven van ING gaat het echter nog altijd om een "gematigd herstel''.

Het Centraal Planbureau (CPB) voorspelde dinsdag dat de economie volgend jaar, na een krimp van 4 procent in 2009, weer met 1,5 procent groeit. ,,Dat is niet ongelooflijk fors; we zijn wel eens sterker teruggekomen uit een recessie'', zei Kalshoven. ,,Maar het vertrouwen keert weer terug, dat is goed nieuws.''

De opleving van de economie komt vooral doordat de internationale handel weer groeit. ,,De vraag uit Azië valt erg mee'', aldus Kalshoven. ,,Daar profiteert bijvoorbeeld ook Duitsland van, en dat is weer goed voor ons.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.